Sist torsdag til søndag gikk sykkelrittet UNO-X Tour Te Fjells av stabelen med totalt rundt 300 deltakere. Arrangøren, CK Valdres, har hatt hjelp av 120 frivillige.

Nesten bare positive tilbakemeldinger

Rittleder Ole Christian Nymoen i CK Valdres er storfornøyd med helgen. Også arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund, Cato Karbøl, hadde bare positivt å si om arrangementet.

– Syklister, støtteapparat, politi, tilskuere og arrangør; alle har de kun kommet med positive tilbakemeldinger på Tour Te Fjells. Men jeg har også snakket med noen som har vært negative til arrangementet, forteller informasjonsansvarlig Øystein Engelsen. – Det største problemet vi hadde var trafikken på vestsiden av Strandefjorden på søndag, da vi stengte E-16 mellom Fagernes og Leira, legger han til.

Her var det full stans retning Leira og Aurdal, og politiet ba etterhvert mange av bilene snu og kjøre tilbake til Ulnes og E-16. Sykkelrittet var da slutt og det var åpnet opp mellom Fagernes og Leira. En annen utfordring var at de som har med veimerking å gjøre, hadde planlagt å merke E-16 mellom Ulnes og Fagernes på samme tid. Dette skapte lange køer og farlige forbikjøringer på omkjøringsveien.

Informasjonsansvarlig Øystein Engelsen. Foto: Privat

Få skader

De første dagene av Tour Te Fjells forløp uten skader. Selv bakken fra bommen på Høgemyr og ned til Bagn gikk smertefritt. Men på søndag var det noen syklister som gikk i bakken. Verst gikk det utover en junior som ble sendt til sykehuset på Gjøvik.

– Bortsett fra dette har rittet gått smertefritt for seg. Vi tar alltid høyde for skader, men det har etter forholdende, gått veldig bra, sier Engelsen.

Heiet

Fredag 9. juli passerte etappene Bagn og Reinli, både på morgenen og kvelden. Fredag morgen var barnehagene i Reinli og Vestringsbygda ute og skapte god stemning langs løypa. De tok oppfordringen fra rittledelsen og sto ute med flagg og bjeller.

Denne videoen av barn og voksne i Reinli barnehage, har vi fått tilsendt fra CK Valdres. Nederst i saken kan du se flere bilder og video fra de etappene som gikk gjennom Liagrenda.

Resultater og flere bilder kan også sees her: https://www.facebook.com/tourtefjells/ og https://tourtefjells.no