Neste helg, torsdag 8. juli til søndag 11. juli, arrangeres sykkelrittet Tour Te Fjells. Fredag 9. juli og lørdag 10. juli blir trafikanter i Bagn og Reinli berørt.

Base på Storefjell

Tour Te Fjells har over 100 funksjonærer, og 30 motorsyklister og noen følgebiler vil følge rytterne på etappene. Rittleder er Ole Kristian Nymoen.

All målgang skjer på Storefjell hvor det også er premieutdeling alle dager, etter målgang. Alle lagene vil ha sin base på Storefjell Høyfjellshotell.

Trafikale utfordringer

– Tidligere år har vi bare fått positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Trafikantene har naturlig nok vært litt mer lunkne, men vi håper på forståelse og at alle bidrar til et flott arrangement, forteller informasjonsansvarlig Øystein Engelsen.

På nettsidene til Tour Te Fjells vil det komme trafikkmeldinger i løpet av mandag 5. juli. Under rittet vil det komme trafikkoppdateringer fortløpende, både på nettsidene og på Facebooksiden til Tour Te Fjells. På den måten kan du planlegge kjøring på de berørte strekninger.

Det vil bli godt skiltet, både i forkant og under sykkelrittet. På informasjonstavlene ved Borgund og ved Hønefoss vil det også bli informert om alternative ruter for bilistene.

Hvem blir berørt?

Fredag 9. juli

Fredag morgen starter klassene kvinner senior og menn junior i Storebruvegen utenfor Circle K i Bagn, klokken 09.00. Feltet kommer raskt opp til Reinli, her sykler de rett frem i krysset nedenfor barnehagen og inn Liagrendvegen mot Sundvoll.

Storebruvegen, Reinlivegen og Liagrendvegen vil være stengt fra klokken 08.30. Feltet forventes å ha passert krysset ved Sundvoll rundt klokken 10.30. De som skal levere barn i Reinli barnehage fredag morgen, oppfordres til å gjøre dette før klokken 08.30. Samtidig håper rittledelsen at barnehagen kan stå ved krysset til Liagrendvegen og heie.

Fredag klokken 17.00 starter klassen menn senior på Herad skole i Gol klokken 17.00. De vil sykle over mot Bagn, ned Vestbygdvegen, bort Storebruvegen, opp Reinlivegen og inn Liagrendvegen.

Vestbygdvegen vil være stengt mellom klokken 17.00 og 18.00. Mellom klokken 18.00 og 19.30 vil feltet passere Bagn, Reinli og Liagrenda. De som skal på hyttene sine på Bagn vestås fredag ettermiddag, må også planlegge turen etter disse tidene.

Lørdag 10. juli

Kvinner junior og senior starter lørdag morgen ved Aurdal Fjordcamping, klokken 0830. De skal sykle over brua og gjennom Vestringsbygda. Krysset ved Sundvoll vil derfor være stengt fra klokken 07.30 ca. 09.00 lørdag morgen.

Søndag 11. juli

Søndag blir det fest på Fagernes, med start og mål for alle klasser ved Fagernes hotell. Deltakerne skal da sykle runder fra Fagernes til rundkjøringen på E-16 ved Leira.

Trafikken denne dagen vil bli dirigert over på vestsiden, mellom Ulnes og Aurdal. Man må derfor regne med ekstra trafikk her, mens sykkelrittet pågår. Politiet vil være behjelpelige med å dirigere trafikken.

Mange påmeldte

Tour Te Fjells er et landeveisritt hvor Norges beste syklister utenom proffene deltar. Det er det eneste Norges Cup rittet over fire dager, med ritt alle dager, og i samtlige klasser, forteller Øystein Engelsen. – Det er dessverre ingen syklister fra Valdres med i år, men vi oppfordrer likevel publikum til å stå langs løypene og heie, legger Engelsen til.

Pr. fredag 2. juli var det totalt påmeldt 345 deltakere til årets utgave av Tour Te Fjells. Menn junior er største klasse med foreløpig 129 påmeldte.