Kåre Strande i avisa Valdres har intervjuet rødrusspresident, Oda Hjelle

– Jeg håper ikke dette er spikeren i kista for russefeiringa vår, sier rødrusspresident Oda Hjelle, som seinere tirsdag kveld skal i møte med svartrusspresident Jorunn Eldegard samt de to visepresidentene.

At russekullet nå sitter heime, i stedet for å rulle, er både kjedelig og frustrerende.

– Det er utrolig kjipt, for nå har vi akkurat startet feiringa. Vi håper ikke at dette er spikeren i kista, sier rødrusspresidenten, som er innstilt på at det neste døgnet blir stille og rolig. Heimeundervisning på Teams er allerede varslet.

– Vi har fått høre at det kan være noen utenforstående som er årsaken til at vi nå sitter i ventekarantene. Det er i så fall kjipt, for vi får ikke gjort så mye annet akkurat nå enn å vente på testing og svar på testen. Vi får forhåpentligvis ei melding når vi skal testes. Jeg er litt bekymret, på vegne av russen, sier Oda Hjelle, som helst hadde sluppet å oppleve det som nå skjer.

– Vi får bare håpe at alle tester er negative. Vi skulle opprinnelig feiret russetida fram til 17. mai, men nå er det veldig vanskelig å vite hva som skjer. Vi har hatt et møte med svartrussen tidligere i dag, om hva vi gjør. Vi skal ha et nytt nettmøte seinere tirsdag kveld, forklarer Hjelle.