Reinli.no har stilt ordfører Marit Hougsrud noen spørsmål om smittesituasjonen i Sør-Aurdal kommune. Her forteller hun om dagens situasjon.

– Situasjonen etter smitteutbruddet i begynnelsen av januar har roet seg, og vi har kontroll over smitten i kommunen. Smittesituasjonen er ikke knyttet til noe spesielt miljø, ellers kan jeg ikke si så mye mer om det, sier Hougsrud.

– Skoler og barnehager er i rød beredskap til og med mandag 18. januar, og de andre tiltakene vil også gjelde til da. Etter regjeringens pressekonferanse på mandag vil vi ha møte og vurdere situasjonen. Dersom situasjonen er som nå, er det grunn til å tro at vi letter på noen av tiltakene, fortsetter ordføreren.

Følg rådene

Sør-Aurdal kommune har pr. 15. januar testet 1374 personer. 24 er i karantene og 13 personer er påvist smittet av Covid-19. 11 av de smittede fikk viruset etter 1.1.2021.

– Jeg oppfordrer til at vi alle fortsetter å være flinke til å følge de rådene som gis. Vaksineprosessen går som planlagt her hos oss. Også tror og håper jeg at vi går lysere tider i møte, i dobbelt forstand: Det blir lysere ute, og det blir bedre for oss, avslutter Marit Hougsrud.

Test deg om du er syk

På kommunens nettside kan du lese oppdaterte nyheter om Korona viruset, klikk her.

Dersom du får du symptomer som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse skal du teste deg. Undersøkelse og testing for Covid-19 er gratis for alle.

  • Hold minst 1 meter avstand.
  • Begrens antall nærkontakter.
  • Vask hender ofte og grundig.
  • Hold deg isolert hvis du er syk.

Denne helgen vil legekontorets koronatelefon, 902 92 009, være åpen lørdag 16. januar og søndag 17. januar, mellom klokken 10.00 og 12.00. Ved behov vil det være mulighet til å gjennomføre testing.

Ta vare på hverandre!