Kommunen fikk den 19. november beskjed om at en person med påvist smitte har hatt nærkontakt med flere personer i Sør- Aurdal kommune. Personen med påvist smitte er bosatt i en annen kommune.

Alle elever og ansatte i 5., 6. og 7. klasse ved HEBU, 4 klasse ved Bagn skole og kohorten for store barn ved Hedalen naturbarnehage er satt i karantene frem til og med søndag førstkommende, i påvente av testsvar på nærkontakter. SFO ved Bagn skole og HEBU holdes stengt fredag 20. november. Dette gjøres som et forebyggende tiltak. Ansatte og foresatte er informert direkte om dette. 

Foresatte til barna som har karantene er ikke pålagt karantene, men kommunen oppfordrer disse på det sterkeste til å begrense sine nærkontakter, følge nasjonale retningslinjer, og følge godt med på om de utvikler luftveissymptomer for deretter å bli testet. 

Kommunen har hatt møte i kriseledelsen og har god oversikt over situasjonen. For å slå ned utbruddet så raskt som mulig, innføres det nå følgende tiltak: 

  • Kommunen har kontaktet og skal teste alle nærkontakter. 
  • 5., 6. og 7. klasse ved HEBU, og 4. klasse ved Bagn skole settes i karantene frem til søndag. 
  • SFO begge steder stenges fredag 20. November. 
  • Barnehage-kohorten for de eldste barna i Hedalen naturbarnehage settes i karantene inntil søndag.
  • Samtlige fritidsaktiviteter i kommunen stenges ut uke 48. 

Koronatelefonen (telefonnummer 902 92 009) for koronarelaterte helsespørsmål er åpen mandag-fredag klokken 08.00 – 15.00.

Pressekontakt: Ordfører Marit Hougsrud 

Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, må ta kontakt med kommunen for å bli testet for Covid-19. 

Hvis du har symptomer som kan skyldes Covid-19, skal du holde deg hjemme. Ved behov for helsehjelp skal du kontakte lege på telefon. Du skal ikke oppsøke lege eller annen helsetjeneste. 

Har du symptomer, bli hjemme og ta kontakt med legekontoret per telefon 902 92 009 eller 116117, så vil du få beskjed om hva du skal gjøre. 

 

Kommunedirektør, Kommuneoverlege