Lørdag 15. august gikk årets Kongsvegritt av stabelen i strålende vær. Rundt 100 sykkelryttere i alle aldre fikk prøve de nye traseene som var klargjort til årets sykkelritt.

Nye traséer

– Da vi flyttet rittet fra Hellebekken til Ellingsæter var det naturlig å legge om traséene til områdene rundt Ellingsæter Sport og Turistsenter, forteller speaker og rittansvarlig, Morten Bellika Johansen.

 

Fra Ellingsæter går runden på 11 km. mot Ølnesseter, videre mot Hallkinn og Blomstølen, og ned igjen til Ellingsæter. Konkurranseløypa på 37 km. går langs den gamle kongevegen mot Søre Fjellstølen, Nordre Fjellstølen, Sangevatnet, Meitebekken, Gamlestølen, Øytjednet, Bjødalen, Brattrudsetra, og tilbake til Ellingsæter. Barnas Kongsvegritt er en kort runde på ca. en km. i området rundt Ellingsæter.

 

Mye skryt

Kongsvegrittet 2020 er det 10. i rekken, og mange har deltatt i alle de 10 årene sykkelrittet har vært arrangert. En av dem er Stig Solbrekken fra Bagn.

– Dette er et utrolig flott arrangement hvor man samler store og små syklister. Flott er det også at man forener hytteinnbyggere og fastboende, både som deltakere og tilskuere, sier Solbrekken.

Stig Solbrekken har fullført Kongsvegrittet 10 ganger.

På Facebook skriver blant annet Stian Ulberg:

«Takk for et flott arrangement, som mange flere bør få vite om og stille til start på. En super ny trasé, og topp 5 blant alle ritt jeg har sykla. Kjempebra! Alle 5 i familien koste seg på de ulike distansene».

Eivind Botten vant konkurranseklassen på tiden 1.31.16, og forsvarte dermed seirene fra 2018 og 2019. Etter målgang i sin fjerde start i Kongsvegrittet, kunne han ikke få fullrost den nye traséen nok.

 

Kamilla Aasebø vant kvinneklassen med tiden 1:41:07. Aasebø og de andre kvinnene var også meget godt fornøyde med den nye traséen.

Kamilla Aasebø (SK Rye) vant kvinneklassen.

Gode tider

Kamilla Aasebø slo Marianne Bergli med nesten 19 minutter, i klassen for kvinner 17 – 39 år. Det var gode prestasjoner både i kvinne- og herreklassene. Rittansvarlig Morten Bellika Johansen forteller at han er meget godt fornøyd med tidene som ble prestert. – Selv om det er første gang vi benytter denne nye traséen, er dette gode tider, sier Johansen.

Ungdommen og de yngste likte også de nye løypene. I målområdet ble løypene diskutert og alle var klare for å komme tilbake neste år. Arrangementet ble avsluttet med premieutdeling til de beste, i tillegg til mange uttrekkspremier på startnumrene.

Last ned resultatlisten her

Nedenfor er flere bilder fra Kongsvegrittet 2020.