Tekst og foto: Anne-Cathrine Dyve, Bagn.no

Per Valland er kjekk å ha! Denne uka arrangerte han en strålende dag i Bjørneparken for innvandrerfamilier fra hele Valdres. Økonomien fikk han i boks takket være Ferie for alle- midlene i Røde Kors og Gjensidigestiftelsen. Over 100 deltakere fikk buss og billett til parken, samt gaver i form av ulike sommerspill og – leker. Kubbespill, badminton og fotballer var blant gavene som ble delt ut.

Bjørnene var det første som møtte deltakerne, og det de hadde gledet seg mest til. Men sibirsk leopard, ulver, rev, krokodiller, slanger, elg, reinsdyr, alpakka og ikke minst GEITER var spennende dyr å oppleve. De færreste hadde sett disse dyrene før. Geitene kunne de gå blant og klappe på, så flere holdt dem som de morsomste dyra i parken. Dagen ble avsluttet med et morsomt, engasjerende og ikke minst aktiviserende teaterstykke for barna. Alle familier så ut til å storkose seg, og Per og hans hjelpsomme venner Råheim og Hollerud Odden var godt fornøyde med vel gjennomført opplevelsesdag.

Per hadde god hjelp av kona Unni samt Sigrid Hollerud og jan Odden, Marit og Erik Råheim, Taran Martinussen og kontaktpersoner fra hver kommune. Foto: Anne-Cathrine Dyve

Sidra Jaddouh viser lillesøster Kamar hvordan såpeboblene skulle blåses fram. Foto: Anne-Cathrine Dyve

Bjørnene fikk masse frukt og var spesielt glade i mango og honningmelon. Foto: Anne-Cathrine Dyve

Søstrene Jaddouh fra Bagn fikk hver sin sekk med spennende innhold, samt kubbespill og badminton. Foto: Anne-Cathrine Dyve

GØY MED GEITER: Abdul Wahab Aljanki fra Bagn og Mohammad Alshareef fra Etnedal hadde det morsomt med geitene. Foto: Anne-Cathrine Dyve

KONTAKTSØKENDE: Reven spiser mat ut av hendene til Thansinee og pappa Moo Ler Wah fra Bagn. Foto: Anne-Cathrine Dyve