Reinli.no har snakket med noen lokale bedrifter og frivillige organisasjoner, om hva de gjør i situasjonen vi befinner oss i.

Avlyser påsken

Stavadalen Skisenter forteller at de har stengt alpinsenteret som følge av korona-viruset. Mona Stavedal sier at de heller ikke tenker på påsken i år. – Påsken 2020 er nok et avsluttet kapittel slik situasjonen er nå, sier hun, og legger til at de vil tape mye penger, men menneskeliv går først.

Normale åpningstider

Matkroken Reinli vil holde åpent som vanlig, men tilbyr bestilling og hjemkjøring.

«I disse korona tider vil butikken ha vanlige åpningstider. Vi tar også imot bestillinger og leverer, eller setter ut, om kunden ikke vil komme inn. Man kan da betale på Vipps til mobil nummer 994 54 017. Det er også lurt å bestille litt i forkant på grunn av varemangel fra grossist, og rett og slett utsolgt. På denne måten ønsker vi å bidra til å være med på dugnaden for å redusere smittefaren. Ta vare på dere selv alle sammen, i disse vanskelige tider», forteller en av innehaverne, Aud Ingebjørg Fremgård.

I full drift

Begna Bruk forteller at de fortsatt er i full drift.

«Alle prosjektaktiviteter, besøk, møter og reiser som ikke er vesentlig for å opprettholde daglig drift er avlyst inntil videre. Vi skal ikke ha noen besøk før det er avklart på forhånd. Området vll være stengt i helgene, og kantine og administrasjonsbygg er stengt permanent inntil videre. Det vil være vakt i porten fra mandag 16/3. Alle som kommer for å hente eller levere skal forholde seg til de instruksjoner som blir gitt og sjåfører skal holde seg mest mulig i kjøretøyet og bevege seg minimalt på området utover det de trenger for å sikre lasten og kontrollere kjøretøy. Takk for forståelsen og samarbeidet til det felles beste!»

Take-away

Valdres Mathus, kaféen på Valdrestunet Kjøpesenter, har stengt kaféen. Men de tilbyr sine kunder take-away mellom klokken 12.00 og 18.00.

Menyen finner du her

Har permitert alle

Bakeriet i Bagn og Kafé Fagernes hadde i utgangspunktet permittert alle. Men daglig leder, Helge Gjerdalen Holte, utfordret kommunene i Valdres til å støtte opp om de lokale produsentene.

«En stor takk til Sør-Aurdal som har bestilt bakervarer fra oss. Takk igjen til Marit «Ordfører» Hougsrud som tar tak i utfordringen vår – og handler. Takk til Åse Bøhn som forstår og tar seg umaken med å endre rutiner. Dere er våre stjerner!
Dette er av avgjørende betydning nå når 80% av kundene må holde seg unna Valdres. Håper de andre kommunene følger opp», sier Holte.

Følger regjeringens råd og anbefalinger

Bagn IL har kansellert alle sine arrangement, i tråd med NIF. Sør-Aurdalshallen er selvfølgelig stengt, i tillegg til svømmehallen.

«Etter anbefalinger fra Norges Skiforbund om at all organisert skiaktivitet legges på is frem til 30. april, avlyses ski trening i dag, samt neste ukes klubbrenn og skiavslutning. Selv om verden plutselig har tatt en annen retning enn noen kunne forutse, ser vi i skigruppa det som meget lite sannsynlig at vi gjenopptar skirenn i mai Når det gjelder premieutdeling for årets klubbcup kommer vi tilbake til hvordan vi organiserer dette. Til slutt vil vi få takke Vetle Lysne Johansen og Lars Bertelrud for deres innsats med skileik/trening i vinter.»

Nye utsikter

I dag, tirsdag 24. mars, fortalte statsminister Erna Solberg, og helseminister Bent Høie, i en pressekonferanse, at regjeringen vil videreføre dagens situasjon i Norge. Skoler og barnehager vil bli forbli stengt, og hytteinnbyggerne må dessverre feire påsken hjemme.

Det er trist å se at enkelte hyttevel ikke ønsker å fortsette samarbeide med Reinli.no. Vi har delt informasjon til alle hyttevelsidene, de fleste tar dette positivt imot. Men noen hever seg over andre, også myndighetene, og melder seg ut av samarbeidet.