Foto: Sissel Skarsbø Dokken

Det var bra oppmøte på lokalmatmøtet på Bøven Fjellstugu, fredag 7. februar. 17 engasjerte personer, fra hele kommunen, møtte opp og deltok flittig i diskusjonene.

Møtet startet med lunsj bestående av tomatsuppe og østerdalshakk buffe. Det ble også servert kaffe og treak fra Venelia Fjellgard.

Interessante foredrag

Mattilsynet var først ute med et bra foredrag. Det ble en engasjert prat rundt bordet, om aktuelle temaer.

Espen Blåfjelldal redegjorde for sine tanker om «matbygda Bagn å Bygdin rundt». Han engasjerte også de fremmøtte, og han landet på tre punkter:

  • Utvikle høstmartnan på Bøven med blant annet «VM» (Valdres Mesterskap) i rømmegrøtkoking.
  • Lage en todelt martnadshelg på sommeren i Bagn sentrum. Handelsdag på lørdag, og tilby en rundtur i kommunen med stavkyrkjene og stølsbesøk i første omgang på søndag.
    – Lørdag vil vi prøve å dra med Røde Kors Hjelpekorps, speideren, padleklubb, jeger og fisk, samt andre lokale utstiller som trehåndtværk, håndarbeider osv, men det skal være produsenter fra Sør-Aurdal, forteller initiativtaker Sissel Skarsbø Dokken.
  • Lage en type «REKO-ring» for hytteeiere, med utlevering av varer på Piltingsrud Gård, Valdres Mathus, og Bøven Fjellstugu.

Det var et fruktbart møte med engasjerte folk som ønsker å samles om et felles mål. Neste møte blir 20. mars i kommunestyresalen, for videre planlegging og fordeling av ansvarsoppgaver, navnevalg osv.