Lørdag 18. januar var det stor åpningsfest i Sør-Aurdalshallen. en fullsatt hall med 1200 publikummere fikk oppleve mye fin underholdning og fantastiske prestasjoner. Nederst på siden kan du se mange bilder fra kvelden.

Variert underholdning

Bagn og Begnadalen Musikkorps åpnet det hele, etterfulgt av Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag, Bruflat Sanglag og Hedalen Sanglag, og Begnaljom Spel og Dansarlag. Miranda, alias Edvin Fossholm, hadde en humoristisk monolog hvor temaet selvfølgelig var Sør-Aurdalshallen. Hun stilte spørsmål til hva hallen skal hete hvis Valdres blir en kommune, hva med Kåres hall, Kårstua eller kanskje Hellandussen-hallen? Publikum fikk også oppleve Bruremarsj frå Sør-Aurdal, med alle korene og Bagn og Begnadalen Musikkorps på scenen. – Dette er en såkalt «tradisjonell» som jeg inviterte Philip Hannevik til å arrangere for korps og kor tidligere i høst. Han har tilpasset og bearbeidet den for brassband og kor, forteller Ole Kristian Nyhagen.

Cheerleading og hilsen

Cheerleaderne fra Valdres WildCats viste sine akrobatiske kunstner. De yngste, Kittens, var først ute på mattene, før de eldste, Ocelot, entret gulvet. Ocelot viste publikum programmet de skulle bruke i NM helgen etter. De har blitt norske mestre flere ganger. Til slutt fikk de alle ungene med på BlimE dansen.

Ordfører i Vang, Vidar Eltun, gratulerte Sør-Aurdal med den nye hallen og alle mulighetene den gir. For anledningen representerte han Regionrådet i Valdres. Eltun synes det er flott hva man får til i Sør-Aurdal, og skrøt av at han selv er tre kvart Sør-Aurdøl, tre av hans fire besteforeldre er fra Sør-Aurdal. Ordfører i Sør-Aurdal, Marit Hougsrud, og konferansier Nikolai Øyhus, hadde en hyggelig dialog og snakket om hvor flott det skal bli med kommunens nye storstue.

STAUT

I pausen var de lang kø i kafe Bukfyll, det var mange som var tørste og sultne. Etter pause var det klart for en times konsert med STAUT. De leverte, som vanlig, en konsert med høyt tempo og stort trøkk. Kjente låter fra bandets 10 år lange historie, kom på løpende bånd, og konserten var gratis. Det var i 2011 Ørnulf Juvkam Dyve var litt kjepphøy, og sa til daværende ordfører Kåre Helland, at hvis Sør-Aurdal fikk en slik hall skulle STAUT spille gratis.

Noen kommentarer etter festen

Ørnulf Juvkam Dyve: – Dette var veldig, veldig trivelig, moro å se hele Sør-Aurdal samlet på denne måten. Jeg angrer ikke på at jeg var litt «stor i kjeften» for ni år siden og lovet gratis konsert med STAUT, dette var absolutt verdt det. En fin måte å starte 10-års jubileet på.

Espen Blåfjelldal: Som prosjektleder for åpningsfesten hadde han mer enn nok å gjøre. – Det har vært mye å gjøre, men det har gått ganske greit. Noen utfordringer med billettbestillingen, men det lot seg ordne. Hallen har jo aldri vært prøvd før, og å åpne med et slikt arrangement er å hoppe litt høyt. Men det har gått knirkefritt og vi har fått mye skryt av hallen, som er helt fantastisk. Lyden har vi også fått veldig gode tilbakemeldinger på.

Marit Hougsrud: – Kjempebra konsert i en topp moderne og praktisk hall, som inneholder alt vi trenger. Alt har svart til forventningene, vi trengte en slik storstue.

Oddleiv Juvkam: – Jeg er veldig fornøyd med dagen, alt har gått knirkefritt. Vi hadde forberedt oss på at noe kunne gå galt, men alt gikk helt fint. Hallen står til forventningene og vi har bare fått positive tilbakemeldinger.