VELKOMMEN TIL REINLI

For å legge ut informasjon på disse sidene, send tekst og bilder til
Sidene ble sist redigert 16.04.2017 15:14

Arkiv

Gamle oppslag

Se alle utgaver av Sør-Aurdalposten

 

Sendingen fra Valdres Alpinsenter

Gikk du glipp av direktesendingen fra Valdres Alpinsenter i Aurdal påskeaften? I samarbeid med Langsveien.no og Avisa Valdres kan du se hele sendingen i reprise her.

 

  Publisert 16.4.2017

 

Afterski i Makalausbua

Ikke Makalaus Open eller påskeskirenn i Stavadalen Skisenter, på grunn av snøforholdene, men likevel bra med liv og god stemning i Makalausbua. Lekepark og snøscooterkjøring for de minste, og kanefart kunne arrangørene blant annet friste med. I Makalausbua ble det arrangert afterski langfredag, med happy hour og levende musikk.

Nedenfor kan du se et par videoer fra langfredag i Makalausbua. Låtene er Rosanna av Toto og Bohemian Rhapsody av Queen.

  Publisert 16.4.2017

 

Oppdatering om Reinlivegen

Reinli.no har spurt plansjef i Sør-Aurdal kommune, Svein Granli, om å få en oppdatering på arbeidet med FV220 Bagn - Reinli. Vi har fått følgende svar fra Svein:

"Det er nå bestemt at det også skal fylles opp med tunnelmasse i Buraslie oppover mot Haug. I forslag til «Handlingsprogram for fylkesveger 2018-2021 (-23)» er det avsatt 11,4 mill. kr. til sammen for del 1 og del 2 i 2020. Det som har gjort det mulig å deponere tunnelmasse i veglinja nå i 2017 er at kostnadene forskutteres av Prosjekt E16 Bagn-Bjørgo. Det er avsatt 17,6 mill. kr. til sluttføring av prosjektet i 2022. Til sammen 29 mill. kr. Fylkesvegplanen sluttbehandles i fylkestinget i juni 2017.

Og Sør-Aurdal kommune er selvsagt svært godt fornøyd med at E16 Bagn-Bjørgo blir ferdig vesentlig tidligere enn forutsatt. Kommunen har kjempet for ny veg på denne strekningen i flere 10-talls år, og et av hovedargumentene har vært trafikksikkerheten i Bagnskleive. Nå slipper bilistene unna å kjøre Bagnskleive tidligere enn antatt, og det er svært gledelig."

Vi spurte også om den planlagte flerbrukshallen i Bagn, og fikk dette svaret:

"Bygging av Sør-Aurdalshallen håper vi å kunne starte høsten 2017, og da med grunnarbeidene. Ferdigstillelse er planlagt å skje sommeren 2019. Når det gjelder ditt spørsmål om fasiliteter for kulturskolen så er disse godt ivaretatt i det planlagte bygget. Kulturaktiviteter for øvrig vil også få vesentlig bedre vilkår enn i dag når den nye hallen står ferdig. I planleggingen er det lagt vekt på at lokalene skal kunne benyttes av flere brukergrupper i løpet av dagen. Eksempelvis skole / kulturskole om dagen, SFO om ettermiddagen og frivillig kulturarbeid om kvelden. Også den store idrettshallen skal kunne deles opp for ulike aktiviteter. Samtidig er dette en flerbrukshall, og det ligger da i sakens natur at det må inngås noen kompromisser. Men dette skal bli et bygg som gir muligheter for allsidige aktiviteter for befolkningen i Sør-Aurdal, og i tillegg bli en viktig sosial møteplass."

Publisert 15.4.2017

 

Cezinando og Hjerteslag til Trollrock

To av Norges for øyeblikket hotteste og mest kritikerroste artister/band, Cezinando og Hjerteslag, spiller på Trollrock Beitostølen fredag 28.juli!

Øvrige artister 2017: The Cranberries, Amy Macdonald, Kvelertak, Vazelina Bilopphøggers, Janove, Greni, Jaa9 & OnklP, Hellbillies, Elsa & Emilie, Mads Veslelia, Tiergarten, Dirty Deeds

CEZINANDO
Tross sin unge alder har Kristoffer Cezinando (20) allerede gjort seg svært bemerket på den norske hip-hop scenen i flere år, og bygget opp en solid fanskare. Som 16-åring slapp han debut EP’en sin «Cez 4 Prez» og fulgte opp med sin første fullengder, «framtid:sanntid» to år senere. Oslogutten fikk allerede da god rotasjon på radio med «€PA» som han deretter vant Urørtfinalen 2016 med. Han blir omtalt som en rapper som skiller seg ut i mengden både når det gjelder melodier, flow og væremåte. Albumet «Barn Av Europa» ble sluppet i juni 2016 og har fått fantastiske kritikker. En samlet musikkpresse applauderer tekstuniverset og det frenetiske, fredfulle, sårbare men frekke universet Cezinando skaper med sine teskter.
I november vant han Årets Nykommer på P3 Gull, og gjorde en minneverdig fremføring av radiohiten “Botanisk Hage”. Cezinando blir med god grunn omtalt som en sann poet, og har et eksplosivt live-show som har tatt hele landets festivalpublikum med storm det siste året. Sansen for tekst resulterte også i at han foran både navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval og Karpe Diem håvet inn prisen for Årets Tekstforfatter under Spellemannprisen januar 2017  – hvor han også var nominert i Årets Urban og Årets Album. Året har altså startet godt, og splitter ny musikk er i vente gjennom våren – før han tar fatt på en ny festivalsommer.

HJERTESLAG
2016 var et godt år for bergensbandet Hjerteslag. Med singelen «Sang Til Sonja» dominerte de norske radiobølger og albumet «Vannmann86» har blitt unisont hyllet av et samlet norsk pressekorps. Absolutt alle anmeldere har trillet terningkast fem for platen, deriblant aviser som VG, Aftenposten, Dagbladet, Bergens Tidende og Dagsavisen. I tillegg havnet albumet på andre plass over Dagbladets kåring av de beste norske albumene fra 2016.
Ledet av vokalist og låtskriver Robert Eidevik, en sjeldent karismatisk og engasjerende frontfigur, er Hjerteslag anno 2016 bedre enn noensinne. Der debuten «Møhlenpris Motell» (2015) lente seg mer på britiske indiehelter, har Hjerteslag nå hentet inspirasjon fra amerikansk rock. Alle de åtte låtene på «Vannmann86» skildrer historier om vidt forskjellige menneskeskjebner, og den mer historiefortellende tilnærmingen til låtskriving ser ut til å passe Eidevik som hand i hanske.

Publisert 13.4.2017

 

Årsmøte i Reinli Grendeutvalg

Tirsdag 25. april, klokken 19:00, innkaller Reinli Grendeutvalg hele bygda til årsmøte. Møt opp og vis at Reinli fortsatt har et samhold og engsjement!

Last ned agendaen til årsmøtet her

På årsmøtet vil vi også diskutere fremtiden til 17. mai feiringen i Reinli Samfunnssal. Møt opp og si din mening!

Publisert 11.4.2017

 

Skogsmatrosen på Leirskogen

Teater Innlandet besøker Leirskogen lørdag 6. mai med stykket «Skogsmatrosen». Jon Michelet har skrevet en serie bøker om krigsseilerne, og det er med utgangspunkt i den første boka, Skogsmatrosen, Teater Innlandet har laget en halvannen forestilling. Vi får møte unggutten Halvor fra Rena, som så mange andre drar til sjøs, og går fra ungdom til voksen på relativt kort tid. Han opplever dramatiske hendelser, og han opplever den første kjærligheten. Og mens han seiler langt unna fedrelandet får han å vite at Norge er under angrep. Historien fortelles på en dramatisk og humoristisk måte.

Vi i arrangementskomitéen gleder oss til å være verter. Vi åpner dørene klokken 18:00 og selger kaffe og kaker. Klokken 19:00 starter forestillingen. Billetter kan kjøpes på www.ticketmaster.no eller ved å sende sms til Hege S. Kløvstad på telefon 404 24 377.

Hjertelig velkommen!

Publisert 10.4.2017

 

Påsken i Matkroken Reinli

Matkroken Reinli er åpent til disse tidene i påskeuken. Gjør påskehandelen i nærbutikken i Reinli!

Publisert 9.4.2017

 

Gudstjenester i Sør-Aurdal

Ny gudstjenesteliste for Sør-Aurdal, perioden 9. april til 18. juni, er nå tilgjengelig og kan lastes ned her.

I Reinli er det gudstjenester følgende datoer:

14. april, Langfredag
Luk 22, 39-23, 46 Lidelsesberetningen
Reinli kapell kl. 11.00: Høgmesse. Tore Samuelsen. Takkoffer til Misjonsprosjektet i Nepal

14. mai, 5 søndag i påsketiden
Joh 15, 1-8 Det sanne vintre
Reinli kapell kl. 11.00: Samtalegudsteneste med konfirmantene. Signe Kvåle. Takkoffer til Bagn og Reinli sanitetsforening

17. mai
Luk 1, 50-53 Fra slekt til slekt
Reinli kapell kl. 09.45: 17. mai gudsteneste. Tore Samuelsen. Takkoffer til Reinli sokneråds arbeid

11. juni, Treenighetssøndag
Matt 28, 16-20 Misjonsbefalingen
Reinli kyrkje kl. 11.00: Konfirmasjonsgudsteneste. Tore Samuelsen. Takkoffer til Misjonsprosjektet Nepal

Det tas forbehold om at gudstjenestelisten kan endres. Følg med i Avisa Valdres og nettsidene i kommunen.

Publisert 9.4.2017

 

Vårstevne-Jaktfelt 2017

Begna og Begnadalen Skytterlag arrangerer i år jaktfelt på Åsemyra. For Begnadalen, Begna, Hedalen og Øvre Ådalen skytterlag.

Søndag 30. april, påmelding klokken 09:00 - 11:00.

Dette er et godkjent 30 skudds-stevne for treningsskudd før storviltprøve. Der blir treff og poengtelling med max. avstand på 200 meter. Det blir også skyting for aspiranter.

Vel møt alle jegere og skyttere til et sosialt stevne, der man i tillegg får unnagjort 30 treningskudd!

Publisert 3.4.2017

 

Påsken i Stavedalen

Fra palmelørdag, 8. april, til 1. påskedag, 16. april, går heisene fra klokken 10:00 til 16:00, med forbehold om gode snøforbehold. 2. påskedag er skianlegget stengt.

Onsdag 12. april blir det som vanlig pizzabuffe i Makalausbua, fra klokken 18:00 til 20:00. Langfredag blir det kanefart for alle fra ca. klokken 11:00. Det blir også afterski langfredag, med levende musikk fra klokken 16:00 til 19:00, med happy hour fra 16:00 - 17:00. Heisen går en tur hver hele time, siste tur klokken 19:00.

Påskeaften blir det parallellslalomrenn i familiebakken fra klokken 12:00. Påmelding ved oppmøte, eller i makalausbua. Premiering! Påskeharen kommer på besøk med søtsaker til barna.

Vi er i oppstartsfasen med å anlegge en barnepark nede i familieparken. Her har vi satt opp en balansekarusell (bilde) som barna kan få kose seg i på ski. Det blir også mulighet for å leie tube som kan benyttes i karusellen. I parken blir det i tillegg anledning til å leie barnesnøscooter og kjøre en oppmerket løype, aldersgrense 4 år. Her får barna førerkort! Betaling til scooterkjøring gjøres kontant eller med Vipps.

Det blir eggjakt i skisenteret også i år. Finn eggene og lever dem i skistallen, premie utdeles! Det blir annonsert på Facebooksiden til Stavadalen Skisenter når jakten er igang.

Hjertelig velkommen til påskefeiring i Stavadalen Skisenter!

Publisert 1.4.2017

 

Nyhetsbrev fra folkehelsekoordinator

Årets første nyhetsbrev fra folkehelsekoordinator Ida Blåfjelldal, er ute

Klikk her for å laste ned nyhetsbrevet

 
Publisert 31.3.2017

 

Kurs i sleksthistorieforskning

Lars Ove Wangensteen holder kurs i slektsforskning tirsdag 4. april. I Hedalen bibliotek klokken 14:00 og i biblioteket i Bagn klokken 18:00. Kurset er et nybegynnerkurs og vil ta for seg mange momenter som er viktig i starten:

  • Bli kjente med hvilke ressurser som ligger på internett, og hvordan finne og bruke de
  • Systematikk og metodikk i slektsforskning
  • Kildekritikk
  • Tips til hjelp og videre veiledning

I tillegg presenteres to, og for de fleste, helt nye kilder: Polititidende og Fangeprotokoller. Det vises ett konkret eksempel på hva man finner i primærkildene, og hva man kan finne i disse to andre kildene.

Kursholderen Lars Ove Wangensteen om seg selv: Jeg er utdannet bedriftsøkonom, og jeg har holdt på med slekstforskning i over 40 år. Jeg har sittet i styret i Norsk Slektshistorisk Forening som er landets eldste forening for slektsforskere. Nå sitter jeg som webredaktør der. Jeg holder mange kurs og foredrag rundt omkring, både i biblioteker og andre steder.

Publisert 31.3.2017

 

Slampoesi og blæseensemble

Publisert 28.3.2017

 

Årsmøte i Sør-Aurdal skogeierområde

Fredag 31.03.2017 klokken 19:00 på Sørum. Fullstendig innkalling og dokumenter frinner du på www.viken.skog.no. Servering. Velkommen!

Styret.

Publisert 27.3.2017

 

17. mai i Reinli?

Denne teksten har ligget ute på Facebook siden 17. mars, kun med en kommentar fra Mona S. Kvaal.

"De siste årene har Reinli Fritidsklubb stått for 17. mai arrangementet i Reinli. Det er mange av de samme foreldrene som år etter år går igjen, og drar hovedlasset. Ønsker vi fortsatt å feire nasjonaldagen i Reinli? Eller skal vi slå oss sammen med Bagn og fortsette feiringen der etter skoletoget? Jeg har stilt det samme spørsmålet til foreldrene i Reinli Fritidsklubb uten respons. Hva ønsker vi for bygda? Gi en tilbakemelding og si din mening!"

Kommentar fra Mona:

"Kom med konkrete forslag til det DU kan bidra med. Oversikten over arbeidsfordeling frå tidlegare feiringar finn du her på Reinli.no. 17.mai i år er på ein onsdag og det blir liten tid å forberede festen og rydde opp att. Om vi er mange til å dele på jobben, kan fleire kose seg og vera med på feiringa!"

Siden ingen kommer med forslag eller tilbakemeldinger, er interessen virkelig så liten for at vi skal fortsette med 17. mai feiringen i Reinli Samfunnssal? Det må da være noen som ønsker å bidra, slik at vi kan opprettholde denne tradisjonen? Ønsker med dette at flere kan være med å dra lasset. Send gjerne kommentarer til fritidsklubben@reinli.no. Så håper vi at nasjonaldagen fortsatt vil bli feiret i Reinli Samfunnssal.

Publisert 21.3.2017

 

Jegerprøvekurs

Vi starter opp årets jegerprøvekurs. Dette er et 30 timers obligatorisk kurs over ni samlinger for alle som ønsker å jakte eller drive med fangst

Første kveld er 4. april klokken 18:00.

Kurssted: Bagn skule

Påmelding innen 28. mars på www.njff.no/brjff

Åpne Jegerprøven under aktivitetskalenderen og følg anvisningene.

Truls Steinsæter.
911 88 588
steintru@gmail.com

Publisert 20.3.2017

 

Pippi kommer til Begnadalen

Lørdag 18. og søndag 19. mars, klokken 18:00, setter Begnadalen Amatørteater opp Pippi Langstrømpe i Begnadalen Samfunnshus.

 

Publisert 17.3.2017

 

Resultater fra Åsemyra

Onsdag var det klubbrenn på Åsemyra Skistadion, i fristil.

Klikk her for å se resultatene

Publisert 16.3.2017

 

Årets første utgave av SA-Posten

Utgave nr. 1 - 2017 av Sør-Aurdalposten skal alle nå ha funnet veien til de fleste postkasser i Sør-Aurdal og Nes i Ådal. Her kan du lese den digitale utgaven, med mye bra lesestoff. Vi er nå inne i den 5. årgangen av Sør-Aurdalposten.

Publisert 15.3.2017

 

Babysang og musikklek

Babysang og musikklek på Bagn Bedehus fortsetter onsdager i mars.

12:00 Babyene gjør seg klare
12:30 Babysang
13:00 Musikklek
13:30 Felles fruktstund

Hilsen Helena Wright

Publisert 15.3.2017

 

Slampoesi og korpsmusikk

Kom og opplev Fredrik Høyer og Bagn/Begnadalen musikkorps lørdag 1. april i Begnadalen Samfunnshus klokken 20:00 (dørene åpnes klokken 19:00).

Fredrik Høyer, «slampoeten» fra Drammen, kjent for opptredener med performance-dikt på mange ulike scener og arrangement. Mer informasjon: www.fredrikhoyer.com
Du kan også finne dikt på youtube, f.eks «Poesislam 2» https://www.youtube.com/watch?v=SRVFD58d_QY
Denne kvelden får du oppleve han alene og i samarbeid med Bagn og Begnadalen musikkorps. Bagn og Begnadalen musikkorps er derfor glade for å kunne invitere til en uforglemmelig kveld med god musikk, humor og litterære spissfindigheter.
Mer informasjon kommer!

Driftsstyret i Bagn og Begnadalen musikkorps

Publisert 15.3.2017

 

Kongsvegløpet 2017

Klikk på bilde for å laste ned plakat.

Publisert 7.3.2017

 

Ny nettside for kirkene i Sør-Aurdal

Vi presenterer herved vår nye nettside som du finner her: www.kirken.no/sor-aurdal  

Endelig er vi på plass med ny nettside for kirkene i Sør-Aurdal. nettsida har god støtte for nettbrett og smart-telefoner og er universelt utformet. Her vil du finne det du trenger å vite om dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd samt gudstjenesteoversikt og andre nyheter som er viktig for oss å få ut!

Velkommen til kirke!

Publisert 5.3.2017

 

Refleksjonsgruppe - her og nå

7 torsdager utover våren inviterer vi til samlinger for å snakke sammen. Vi har noen enkle øvelser som handler om oss selv, og disse passer for alle. Ingen krav til ferdigheter eller forventede forkunnskaper. Vi vil også kjenne litt på noen følelser, og så får de som har lyst, mulighet til å dele dette med resten av gruppen.

Følgende torsdager er satt opp:
9. mars, 23. mars, 6. april, 20. april, 4. mai, 18. mai og 1. juni.

Klokken 14:00 – 15:30 på Skoglund, Bagn (gamle barnehagen overfor Tingvoll).

Servering av kaffe/te.

Påmelding og eventuelle spørsmål stilles til kursledere innen 6. mars:

Signe Marie Langedrag Hagen: 481 01 103
Monica Hømanberg: 402 09 461

Vi gleder oss til å møte deg

VELKOMMEN!

Publisert 4.3.2017

 

TUBFRIM deler ut kr. 650.000,-

Brukte frimerker som blir til gode tiltak for funksjonshemmede barn og unge.
Sammen med alle fantastisk flinke TUBFRIM-venner klarte vi å skape ett solid overskudd for utdeling i 2017. Til tross for nedgangen i bruk av frimerker, har vi igjen gleden av å kunne dele ut kr 650.000,- til forebyggende og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge, samt til bekjempelse av tuberkulose.
Siden oppstarten i 1928, har TUBFRIM på Nesbyen nå delt ut over 22 millioner kroner til barn og unge i Norge.

For året 2016 var det 42 lag og organisasjoner som kom gjennom nåløyet og ble tildelt støtte til forebyggende og trivselsfremmende tiltak. Søknader som ble mottatt innen fristen 15. mars 2016, ble behandlet våren 2016.
Søknadsfristen for TUBFRIM-midler til utdeling i 2017, er satt til 15. mars 2017.

Last ned plakat her

Publisert 4.3.2017

 

Den kulturelle spaserstokken

Sør-Aurdal kommune arrangerer, i samarbeid med Sør-Aurdal eldreråd, konserter i Den kulturelle spaserstokken.

Neste konsert er med Tor Olsens "Back to the 55's", onsdag 15. mars 2017. Klikk på bildet for å laste ned plakat.

 

Her kan du se det foreløpige programmet for Den kulturelle spaserstokken 2017.

 

Publisert 2.3.2017

 

UKM Valdres 2017

Video fra UKM Valdres 2017. Gruppen Flight Mode består av Jonas Nedrelid på vokal og gitar, Kristin Helle Jørstad på trommer, og William Alexander Dalen på bass. De fremførte "Answers" på UKM Valdres 2017.

 Publisert 28.2.2017 v

 

Åsemyra 30 år

Klikk på bildet for bildeserie

Lørdag var rundt 150 små og store med å feire Åsemyra Skistadion, som fyller 30 år i 2017. Inger Kristin Råheim var speaker, programleder og sydde det hele sammen på vegne av Begna IL.

Begna IL hadde lagt til rette for kostymerenn for de minste, hvor de gikk en runde på 1 km. Alle fikk premier da de kom i mål. 30 barn i mange flotte kostymer stilte til start. Skytekonkurransen var også en populær aktivitet med 40 påmeldte. Det var stor interesse rundt skiskytterstadion hvor de som ønsket det fikk prøve skiskyttergevær som de har sett på TV. Dagens eldste deltaker, 82 år gamle Ola Solheim, fikk også prøve seg på lørdag. – For mange år siden drev jeg med konkurranse innen jaktfeltskyting i ca. 10 år, forteller Solheim. Hans Erik Lybekk fra Garthus har skutt på blink tidligere og driver med jakt. Han forteller at dette er et positivt initiativ av Begna IL, hvor man blir kjent med skyting og hvordan man skal oppføre seg på standplass.

Inger Kristin Råheim sto for premieutdeling til vinnerne av skytekonkurransen. Hver vant de gavekort på kr. 300,- fra G-Sport. I sin tale fortalte hun om historien til Åsemyra Skistadion, som sto ferdig for 30 år siden. Det startet med 1 km. løype, som senere ble utvidet med 2,5 km. og 5. km. – Gunnar Åsen og Berit Fønhus Brenden gjorde grunnen sin tilgjengelig for denne viktige aktiviteten, forteller Råheim. Hun takker alle som har bidratt til aktivitetene på Åsemyra. – Jeg var med fra starten og er grunneier og nabo til Åsemyra. Det har vært en flott utvikling og stor honnør til alle ildsjeler som har bidratt til at Åsemyra Skistadion fremstår slik den er i dag, sier Gunnar Åsen. Det var en dugnadsgjeng, sammen med Heimevernet, som startet arbeidet med stadion for 30 år siden. Gunnar Åsen satt også i byggekomiteen.

Begna IL har gått til innkjøp av to nye gevær, blant annet med økonomisk støtte fra Bagn IL, tilsammen har klubben nå fire skiskyttergevær. Anlegget er åpent for de som har egne gevær og vil prøve seg som skiskyttere. I tillegg kan man låne gevær av Begna IL hvis man har de nødvendige tillatelser og kunnskap. Lyset i løypene og på standplass står på til klokken 22:00 hver dag. Det jobbes også med skiskytterskole og det er skytetrening annenhver mandag i forbindelse med skitrening.

Publisert 28.2.2017

 

UKM VALDRES 2017

Klikk på bildet for bildeserie

Lørdag 18. februar avholdt kommunene i Valdres UKM 2017 i kulturhuset på Fagernes. 3 av 28 innslag fra scenen var fra Sør-Aurdal, i tillegg til 10 kunstverk.

Elevene fra malekurset i kulturskolen i Sør-Aurdal hadde blant annet laget en by i tre, en kollektiv installasjon. Mange flotte malerier og andre kunstverk ble presentert i utstillingen, blant annet ”Elias bror” malt av Othilie Hansebakken fra Begnadalen. Hansebakken går videre til fylkesfestivalen 31. mars til 2. april på Gran, med maleriet sitt.

Vakker sang av Maja Hansebakken, Lea Sandvik og Marianne Bang Skjerpen, samt stemningsfull dans av Sarah Emilie Tobiassen var sceneopptredener fremført av elever fra kulturskolen i Sør-Aurdal. Ingen av disse gikk dessverre videre til fylkesfestivalen. Men Inger Marie Gunderhuset (UKM media), og Christine Bøen, Maja Hansebakken og Taylor Doneau (Unge arrangører) gikk videre fra Sør-Aurdal, i tillegg til Othilie Hansebakken. I salen lørdag satt også Ann-Kristin Helleberg fra Oppland fylkeskommune. Hun jobber i teknisk komite for UKM i Oppland fylke.

– Vi er stort sett fornøyde med de forskjellige lokale arrangementene. Det vi skulle sett mer av er større bredde, gjerne flere band og kanskje mer folkemusikk, sier Helleberg. Hun minner oss også på at UKM nå står for Ung Kultur Møtes og er for ungdom mellom 13 og 20 år.

UKM 2017 avsluttes med Landsfestivalen i Sandnes 21. til 25. juni. Her samles rundt 500 ungdommer fra hele landet. I tillegg er det en samling en gang i året i Lillehammer, for Unge arrangører. Her er det mye å glede seg til for de heldige som går videre.

Her kan du se alle som gikk videre fra Valdres

Publisert 26.2.2017

 

Vinterferie i Stavedalen

 

Stavadalen Skisenter har åpent hver dag i vinterferieukene, uke 8 og 9, fra klokken 10:00 til 16:00.

 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

 

Publisert 23.2.2017

 

Foredrag om nettvett

Klikk på bilde for å laste ned plakat

Publisert 23.2.2017

 

Pippi kommer til Begnadalen

Alle barn og voksne som er glade i Pippi Langstrømpe kan glede seg til en morsom og spennende familieforestilling i Begnadalen.

18. og 19. mars 2017 kan du se vår alles Pippi Langstrømpe med Begnadalen amatørteater.

Lille, store, sterke Pippi Langstrømpe med det store hjertet skaper fullt kaos i møte med en verden fylt av mange regler og strenge voksne som styrer barna med hard hånd. Vi får se Pippi hanske politimennene Kling og Klang samt tyvene Dunder og Blom. Pippi prøver seg på skolebenken, i teselskap og det blir marked der bl.a Sterke Adolf kommer…..

Vil du treffe Pippi i Begnadalen må du huske å bestille billetter hos Hans: 902 22 083, eller Gerd Elin: 995 31 865.

Det blir salg av kaffe og kake i pausen.

VELKOMMEN!

Publisert 23.2.2017

 

Arkivkveld på Bagn Bygdesamling

Opplandsarkivet på Bagn Bygdesamling
er åpent torsdag 2. mars klokken 15:00 – 18:00 for innlevering av gamle protokoller, papirer, bilder m.m. for sikker oppbevaring. Samlingsansvarlig ved Valdresmusea, Espen Olavsson Hårseth vil være til stede.
Hvor er de gamle protokollene?
Det er ofte foreninger skal jubilere og man spør: ”Hvor er de gamle protokollene?” Da må man ut på bygda og lete hos tidligere ledere og styremedlemmer. Kanskje finner man protokollene, kanskje ikke. Arkivfolk pleier å si at  ”Den beste måte en forening blir glemt på, er at siste formann beholder alt”. Når arvingene skal rydde, blir ofte gamle protokoller og papirer kastet eller brent. Det samme kan gjelde personarkiv, gardsarkiv, institusjons- eller bedriftsarkiv.
Sikker og fagmessig arkivering
Opplandsarkivet tilbyr brannsikker og gratis oppbevaring av arkivene. Ikke bare nedlagte, men også oppegående foreninger kan levere inn arkivsaker her. Ved innlevering får man kvittering. Arkivsaker kan lånes ut etter avtale. Arkivaren ordner arkivene fagmessig i arkivbokser og skriver arkivlister.
Klausulering
Arkiver med personopplysninger som ikke bør komme ”på bygda”, blir klausulert, det vil si unntatt offentlighet. Om noen ønsker å se på klausulerte arkiver, for eksempel til forskning, må det søkes skriftlig med begrunnelse. Museet sender søknaden til familie eller etterkommere som tar avgjørelsen. Finnes det ikke familie eller etterkommere, vurderer museet søknaden alene. Vi er svært restriktive inntil den lovbestemte tidsfrist er utløpt. Arkiver som ikke er ordnet, klausuleres til arbeidet er ferdig. Deretter vurderes fortsatt klausulering. Arkivfolk har taushetsplikt.

Velkommen!

Publisert 22.2.2017

 

Resultater fra skirenn på Åsemyra skistadion

65 deltakere var med på klubbrenn i klassisk stil på Åsemyra onsdag 15. februar.

Last ned resultatlisten her

Publisert 16.2.2017

 

Pressemelding: Amy Macdonald til Trollrock

Den prisbelønte skotske singer/songwriter-stjernen Amy Macdonald kommer til Trollrock med fullt band torsdag 27.juli 2017. Nytt album slippes 17. ferbruar.

Med Jotunheimen som kulisser kan festivalpublikumet nyte en naturopplevelse av de sjeldne, der fantastiske artister, utallige aktiviteter, kulinariske smaksopplevelser og unik atmosfære står i høysetet 3 dager til ende 27. - 30. juli 2017.

Amy Macdonald har tross sin unge alder oppnådd enorm suksess siden hun slo gjennom med monsterhiten ”This is the Life” i 2007. Hennes tre foregående album har alle oppnådd topp 5 plasseringer over hele Europa, inkludert to førsteplasser i Storbritannia og tre i Tyskland. Tilsammen har platene solgt til platinum tolv ganger og over 5 millioner eksemplarer på verdensbasis. I tillegg til at Amy Macdonald har spilt konserter for millioner av fans verden over, har hun over en milliard strømminger på Spotify, 570 000 ukentlige Spotifylyttinger, og hele 70 millioner visninger på Youtube. Hennes fjerde album ”Under Stars”, som slippes 17. februar, ventes å bli en like stor suksess.

ØVRIGE ARTISTER 2017: The Cranberries, Kvelertak, Janove, Greni, Vazelina Bilopphøggers, Hellbillies, Jaa9 & OnklP, Elsa & Emilie, Mads Veslelia, Tiergarten og Dirty Deeds.

Publisert 15.2.2017

 

Sør-Aurdal Historielag avholder årsmøte på Soltun, Garthus, tirsdag 28. februar klokken 19:00.
Utenom vanlige årsmøtesaker vil Jan Arne Sebuødegård vise en film fra Valdres Jordbruksskule i 1951/52.
Enkel bevertning.

Publisert 13.2.2017

 

Årsmøte i Reintun Forsamlingshus

Lørdag 4. mars klokken 14:00 avholder styret i Reintun Forsamlingshus sitt årsmøte.

Til behandling foreligger vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp skal være styret i hende minst 5 dager før møtet.

Enkel servering.

Alle er vel møtt!

Hilsen styret for Reintun Forsamlingshus SA

Publisert 12.2.2017

 

Foredrag på Bagn Bygdesamling

Torsdag 16. februar klokken 19:00 holder Magny Karlberg foredrag på Bagn Bygdesamling.

Magny Karlberg kom i 2015 med boka «Frå Versailles til Valdres - ei drakthistorisk reise». No kjem ho til Bagn Bygdesamling for å fortelle om utviklinga av den lokale draktskikken. Ho tar for seg det rike samspelet mellom motedrakt og folkedrakt, impuls og tradisjon.

Servering av kaffe og kaker.

Inngang kr. 50,-.

Publisert 10.2.2017

 

UKM Valdres 2017

UKM Valdres holdes i kulturhuset på Fagernes lørdag 18. februar klokken 17:00.
Billetter kan kjøpes på www.fagerneskino.no, eller i døra.

Last ned UKM-folder 2017

Publisert 10.2.2017

 

Nyhetsbrev fra folkehelsekoordinator

Folkehelsekoordinator Ida Blåfjelldal har laget et nytt nytt nyhetsbrev.

Her kan du lese nyhetsbrevet for februar 2017

Publisert 10.2.2017

 

Stavadalen Skisenter

Mona og Vidar Stavedal melder om at den store bakken i skisenteret endelig er klar for skikjøring. Begge bakkene er nå åpne lørdager og søndager fra klokken 10:00 til 16:00, fra og med førstkommende helg.

Makalausbua er som vanlig åpen i helgene fra klokken 10:00 til 17:00.

Mona og Vidar ønsker alle velkommen!

Publisert 8.2.2017

 

Sjekker vannkvaliteten i Begna

Tekst og foto: Statens vegvesen

Annen hver måned sender overingeniør Claire Bant i Statens vegvesen, E16 Bagn-Bjørgo, vannprøver fra Begna til et laboratorium i Drammen.

I tillegg tar vegvesenet prøver i rensebassenget i Kjerringsvingen, og i Haugerstuen bekken. Skanska bruker store mengder vann under arbeidet med å drive tunnelen fra Bagn til Klosbøle. Dette vannet renner til slutt ut i Begna. Nitrogen fra sprengstoff og partikler fra sprengstein er et problem for vannkvaliteten uten tiltak.

Les mer her

Publisert 7.2.2017

 

Skogdag med moderne taubanedrift

Bilde: Torbjørn Frivik (fv), Bjørnar Sørbøen og Andreas Råheim

Lørdag 4. februar var det skogdag på Eid i Begna, 11 km. sør for Bagn. Valdres skog AS og Viken skog SA var arrangører, og de hadde invitert T. Frivik Taubanedrift AS for å vise frem moderne taubanedrift. Daglig leder Torbjørn Frivik forteller at han ble kontaktet av Andreas Råheim, daglig leder i Valdres Skog.

- Jeg svarte at jeg måtte ta en tur til Valres, sier Frivik. Vi har basen vår i Kyrkjebø i Sogn, i Høyanger kommune, legger han til. T. Frivik AS driver stort sett over hele landet og har fire store taubaner som går rundt omkring i Norge. - Vi har drevet med dette siden 2004, avslutter Torbjørn Frivik. - For å gjøre samme jobben for 15 år siden trengte vi fem mann, nå er det kuttet ned til tre mann, legger Andreas Råheim til. Her har det skjedd en rasjonalisering innen skogdrift.

Taubanen blir styrt fra begge ender. Både de som er oppe og nede styrer den med en fjernkontroll. - Alt blir effektivisert og rasjonalisert, verden går fremover, sier Råheim. - Det er her vi har verdier stående, da må vi ut i vanskelige utilgjengelige terreng for å hente de verdiene som finnes der, legger han til. Over 50 besøkere fra Valdres og Land møtte opp på Eid lørdag for å se taubanen i drift. Valdres Skog består av 13 mann, og Viken består av nesten 100 og representerer Vestfold, Østfold og Oppland, og de representerer rundt 10000 skogeiere.

Video av taubanen

 

Publisert 5.2.2017

 

Aktiviteter for barn i regi av kirken

Karnevalsgudstjeneste, babysang og musikklek for småbarn, og super tirsdager i Begnadalen kirke. Dette er aktiviteter kirkene i Sør-Aurdal vil tilby barna i kommunen i vinter. Trosopplæringsmedarbeider Helena Wright og sokneprest Signe Elisabeth Kvåle står bak disse aktivitetene. Helena kan du nå på telefon 951 78 041, eller e-post helena.wright@etnedal.kommune.no.

Last ned plakater med mer informasjon ved å klikke på bildene nedenfor.

Publisert 4.2.2017

 

Resultatlste fra klubbrenn 1. februar 2017

76 små og store skiløpere gikk en eller flere runder i 1 kilometeren på Åsemyra skistadion sist onsdag.

En flott skikveld med yrende liv både ut og inne.

Last ned resultatlisten her

Publisert 3.2.2017

 

Møte med Skolene, FAU og hjemmetjenestenNy nærinfo i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen E16 Bagn-Bjørgo har sendt ut ny nærinfo til alle husstander i Sør-Aurdal. Skanska starter arbeidet med å drive tunnel fra Bagn nå i februar. Det betyr økt anleggsdrift  rett ved Bagn sentrum, med transport av tunnelmasse i Bagn. I den forbindelse gjennomførte Statens vegvesen og Skanska et orienteringsmøte med barne og ungdomsskolen, FAU, kommunen og hjemmetjenesten (bilde).

Her kan du lese nærinfoen

Publisert 2.2.2017

 

Fra 2017 slipper du å søke om frikort for helsetjenester

Frikort for egenandelstak 2 er automatisert fra 1. januar 2017. Fra denne datoen slipper du å søke om frikort for helsetjenester. Det kommer automatisk i posten innen tre uker etter at egenandelstaket på 1 990 kroner er nådd. Det finnes to frikortordninger i Norge, en for egenandelstak 1 og en for egenandelstak 2. De gjelder for ulike tjenester. Har du fått frikort i den ene ordningen, kan du ikke benytte det i den andre ordningen. Ordningen med frikort egenandelstak 1 er allerede automatisert, og fra nyttår ble også ordningen for frikort egenandelstak 2 automatisert. Les mer her

Publisert 31.1.2017

 

Tunellmasse til Reinlivegen

I Avisa Valdres kunne vi lørdag 28. januar lese om at det skal bli kjørt tunellmasse til FV220 Bagn - Reinli. Etter mye frem og tilbake, og mange rykter, ser det nå ut til at det blir kjørt masse til veien, og at det ligger forslag inne om at det kan komme penger til ferdigstillelse av Reinlivegen.

- I fylkesvegplanen, som skal opp til behandling i fylkesutvalget over helgen ligger det inne forslag om tre millioner kroner til den nederste delen av veien, og 8,4 millioner til veien videre oppover i 2017, skiver Bjørn Karsrud i Avisa Valdres. Med tillatelse fra Karsrud gjengir vi artikkelen her.

Publisert 28.1.2017

 

UKM musikkverksted 3. - 4. februar 2017

Vi inviterer deg mellom 13 og 20 år til musikkverksted!

Tid:    3. februar klokken 18:00 til 4. februar klokken 21:00. 
Sted:  Sør-Aurdal ungdomsskole

Musikk (uansett instrument), foto, film, dans og arrangør, musikkstudio, sceneshow, lyd, lys m.m. Deltakeravgift kr 100,-. Dyktige instruktører!

Påmelding innen 1. februar til sonja@nord-garthus.com, eller sms til 995 42 850.

Klikk på bildene for å laste ned plakater

Publisert 26.1.2017

 

Intervju med Stein Kråbøl

Den snart 70 år gamle rektoren i Sør-Aurdal kulturskole har en allsidig bakgrunn. Han har spilt i mer enn 35 band, alt fra gammeldans til selvlagd rock. – Jeg startet å spille trompet da jeg var 12, år i Østre Gausdal guttemusikkorps. Videre ble jeg med i et populært danseband, The Strangers. Da jeg var 18 år dro jeg til Oslo i to år og jobbet i elektronikkbedrifter, blant annet var jeg med og lagde TV-sendere som ble plassert på fjelltopper i Norge, forteller Stein Kråbøl. I 1967 til 1968 ble han politisk aktivist og nektet militæret og siviltjeneste. Sammen med flere andre ble han internert i leir og registrert som politisk fange i Norge, av Amnesty International. Stein Kråbøl har blant annet vært med på Mardøla demonstrasjonen, den første naturvern demonstrasjonen i Norge. – Jeg hadde klippet til en striesekk som jeg brukte som vest, med teksten «Anarki». Siden det var journalister der ble dette litt for sterk kost for leirledelsen, med blant annet Arne Næss, og de ville at jeg skulle snu vesten så ikke skriften syntes, de ville ikke assosieres med anarkister, forteller han. Stein Kråbøl var også med i Alta-aksjonen i Oslo, utenfor stortinget.I 1972 ble Kråbøl med i et danseband fra Lillehammer som spilte i store restauranter rundt i Norge. I 1973 begynte han på Frogner Voksengymnas i Oslo. Etter det spilte han i forskjellige Oslo-band, blant annet et radisband Bazar, et profesjonelt band som turnerte over hele Norge. I 1976 startet Stein Kråbøl et PA-firma i Oslo, Oslo Lyd. De leverte anlegg til den første pønke-klubben i Oslo, Lysthuset, i nærheten av der Blitz ligger nå. Og de samarbeidet med og solgte også anlegg til Blitz. Kråbøl har også drevet det størst øvingshotellet i Oslo i mange år, med 10 lydisolerte rom og rundt 20 band i uken. De fleste øvde fast i opptil flere år, for eksempel Jokke og Valentinerne. Videre ble det forberedende ved Universitetet i Oslo og lærerskole med grunnfag i psykologi. Kråbøl ble utrolig fasinert av programmering under utdannelsen på Datahøgskolen (NITH), og startet en ny karriere som programmerer og softwareutvikler fra 1998. Stein Kråbøl har skrevet 41 sanger med norsk tekst som han har spilt inn hjemme, og spilt alle instrumenter selv. Han har spilt i rockebandet Baksmell, et norsk rockeband som var aktive fra 1980 til 1982, og ble gjenforent etter samlealbumet «Jeg liker byer».

– Jeg har vært med og vurdert tegninger og uttalt meg på vegne av kulturskolen. Det blir fine lokaler for kulturskolen i det nye huset. Dessverre blir det ikke egnet for kulturarrangementer, slik jeg ser det. Vi ble "ført bak lyset" av arkitektkontoret som hadde bommet på prisen på huset. Det var litt rart fordi vi hadde flere runder med dem hvor kostnader var i fokus og enderinger ble gjort flere ganger for å få kostnadene ned til akseptabelt nivå. Så kom utregningen som førte til overskridelse like før kommunestyret skulle si ja før jul. Prosjektleder måtte da fjerne tilpasninger til kulturarrangement for å få kostnadene ned. Men idretten er fornøyd, og skolene som får flere klasserom og nytt basseng, kulturskolen får bra lokaler, sier Stein Kråbøl til det planlagte kulturhuset i Bagn.Stein Kråbøl gjør seg sine tanker mot at han snart skal pensjonere seg.  – Da vil jeg bruke tid på software og fortsette å lage musikk. Dessuten skal jeg engasjere meg i kamp mot religion og sekter til fordel for et sekulært syn på livet. Jeg er lei av at kristendommen og islam er blitt så "stuerene". Jeg synes ikke vi skal la være å ta oppgjør med kristendommen heller. Det finnes jo et par sekter her lokalt som vi burde røske litt fatt i, avslutter Kråbøl.

Øverste bilde fra vinterkonserten 2017, i Glasshuset på SAUS.

Bilde nr. to viser Stein Kråbøl (med gitar) under Mardøla demonstrasjonen. Foto: ERIK THORBERG, NTB/SCANPIX.

Nederste bilde er fra Baksmell sin gjenforening i 2009 på Ås stasjon. Fra venstre: Stein Kråbøl, Bjørn Sandnes, Stig Berg og Dag Bergersen. Foto: OLE ENDRESEN, Østlandets Blad.

Publisert 25.1.2017

 

Vinterkonsert med kulturskolen

Tirsdag 17. januar var det vinterkonsert med kulturskolen i Sør-Aurdal, i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS). Stein Kråbøl er rektor i kulturskolen og styrte det hele med stø hånd.

Det er mange elever med i kulturskolen i Sør-Aurdal, og når det er konsert i Glasshuset blir det trangt om plassen. Søsken, foreldre, besteforeldre, tanter og onkler møtte opp for å se og høre sine unge håpefulle. Det var kun ståplasser igjen til de sist ankomne. I pausen kunne man få kjøpt mineralvann, kaffe og kaker, som elever fra 10. klasse sto for. 28 elever fremførte mange flotte sang og musikknumre. – Jula varer helt til påske, og vi vil få høre et par julesanger. Alle elevene har øvd inn en julesang hver, innledet programleder Remi Kjeldgren kvelden med. Kjeldgren er lærer i kulturskolen innen gitar og sang. I tillegg var det et videoinnslag som brødrene Martin, Håkon og Ola Bordewich hadde laget. Videoproduksjon er et nytt fag ved kulturskolen i Sør-Aurdal. Her lærer elevene om produksjon av video, lyd og bilde.

Hvert år har det vært rundt 50 søknader til kulturskolen i Sør-Aurdal, noe mindre i år. – I kulturskolen har vi elever fra hele Sør-Aurdal kommune. Av en eller annen grunn er det flest elever fra Begnadalen og Hedalen, og vi ønsker nå å gjøre en innsats for å få med flere fra Bagn, Leirskogen og Reinli, forteller Stein Kråbøl. Kråbøl begynte i jobben som rektor 15. april 2013. En av oppgavene han ønsket å gjøre noe med var å desentralisere øvingslokalene. – Vi har tre sentre i kommunen og det er bygget en musikkbinge ved Begnadalen skole. Ellers er det musikkrommene på skolene som blir brukt, fordi kulturskolen ikke har egne lokaler, sier han.

Klikk på bildet for å se flere bilder fra konserten

Publisert 24.1.2017

 

ÅRSMØTE

Eiere til Frivilligsentralen i Sør-Aurdal innkalles til årsmøte:

Mandag 20. februar 2017, klokken 19:00 på Fossvang.

Til behandling: Vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte sendes styret innen 09. februar 2017. Kan sendes på mail til Frivilligsentralen:
post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Eiere av Frivilligsentralen har mottatt skriftlig melding om årsmøte. Eiers representanter møter med tale- og stemmerett. Andre med tilknytning til sentralen har møte- og talerett.

Vel møtt.

Mvh. styret.

Publisert 21.1.2017

 

Nytt fra SAK

Lag og foreninger i Sør-Aurdal, se her!

Oppland fylkeskommune gir muligheter til å søke om støtte til økt friluftslivsaktivitet og turskiltprosjekt. Søknadsfrister 1. februar og 15. februar.

 

I Sør-Aurdal er det tre kommunale barnehager:

  * Reinli barnehage
  * Begnadalen barnehage
  * Hedalen naturbarnehage

Alle barn som som er bosatt i Sør-Aurdal kommune og fyller ett år innen 01.11.17, har rett til barnehageplass. Søknad leveres digitalt på Foresattportalen innen  1. mars 2017.

Informasjon om barnehagene

 

Kommunen har tilbud om skolefritidsordning ved

  * Bagn skule
  * Begnadalen skole
  * Hedalen barne- og ungdomsskole

Søknadsfrist for opptak til skolefritidsordning (1.-4. klasse) er 1. mars 2017.

Søknaden leveres digitalt på: Foresattportalen.

 Informasjon om SFO

 

Det blir innskriving av elever som skal starte i 1. klasse høsten 2017 etter følgende plan:

Hedalen b/u-skole, tirsdag 31. januar kl. 09:00 - 10:30
Begnadalen skole, tirsdag 14. februar kl. 09:00 - 10:00
Bagn skule, onsdag 22. februar kl. 08:30 - 11:00

De som ikke kan møte til oppsatt tidspunkt, må melde fra direkte til skolen

Informasjon om skolene.

Publisert 20.1.2017

 

Resultater fra klubbrenn 18.01.2017

Åsemyra skianlegg samlet 69 glade skiløpere til start i friteknikk, onsdag 18. januar.

Dette var sesongens første skirenn på Åsemyra.

Last ned resultatene her

Publisert 19.1.2017

 

Konsert i Den kulturelle spaserstokken

Sør-Aurdal kommune arrangerer i samarbeid med Sør-Aurdal eldreråd konserter i Den kulturelle spaserstokken.

Årets første konsert er med Henning Andersen og Anders Løberg (last ned plakat), på hardingfele og piano, onsdag 1. februar 2017.

Klokken 11:30 på Hedalen bo- og servicesenter
Klokken 14:00 på Sør-Aurdalsheimen, festsalen

Publisert 17.1.2017

 

Lensmannskontor i Valdres legges ned

Tekst og foto: Geir Helge Skattebo, Avisa Valdres

Fire lensmannskontor i Valdres legges ned, deriblant Sør-Aurdal lensmannskontor.

- I alt 126 av politiets tjenestesteder legges ned, og syv nye opprettes. Norge vil dermed stå igjen med 221 tjenestesteder, ifølge den endelige kuttlista i nærpolitireformen. Fagernes og Vang beholder sine lensmannskontor, skriver Geir Helge Skattebo i Avisa Valdres.

I den siste runden i Politidirektoratet er det bestemt at fire planlagt nedlagte lensmannskontorer likevel skal videreføres. I tillegg blir syv nye tjenestesteder opprettet. De få påplussingene er også den eneste endringen som er gjort. Det blir altså ingen nedlegginger utover det som allerede er foreslått av politimestrene selv. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier de har gjort noen justeringer der det ble litt for langt mellom distriktene eller at for mange fikk for lang reisevei.

Publisert 14.1.2017

 

Stavadalen Skisenter

Etter de siste dagers snøfall er familiebakken i Stavadalen Skisenter åpent lørdag 14. og søndag 15. januar, klokken 10:00 til 16:00. Makalausbua er også åpen og det meldes om nydelige forhold i familiebakken.

- Det har kommet rundt 15 cm. snø de siste dagene. I storbakken mangler vi fortsatt litt snø før vi kan åpne, vinden tok det meste av snøen på toppen der. Vi ønsker alle velkomne, sier Mona Stavedal.

 

Publisert 13.1.2017

 

Foreldreforberedende treff på helsestasjonen

Helsestasjonen inviterer til treff for de som venter barn i januar, februar og mars.

Onsdag 25. januar klokken 17:30 – 19:30 på helsestasjonen i Bagn.

Helsesøster og fysioterapeut er med denne kvelden.

 

Publisert 13.1.2017

 

Pressemelding: Greni til Trollrock

Bigbangs frontmann Øystein Greni er klar med både nytt og gammelt materiale til en storslått musikalsk aften på Trollrock fredag 28. juli.

«Hold» er den første smakebiten på Øystein Grenis kommende solo-plate Pop Noir – et ubeskjedent og majestetisk anslag som viser nye sider av en artist mange kanskje har trodd de kjente inn og ut. «Hold» er skrevet sammen med Astrid Williamson (Dead Can Dance), og handler ifølge Greni selv om «en fyr som er langt nok nede til å måtte innse at han må beskyttes mot seg selv – at han trenger hjelp», forteller Greni.

Og til å hjelpe seg med «Hold» og Pop Noir i sin helhet, har Greni lent seg på produsenten Tobias Fröberg. Det første grepet Tobias tok, var å nekte en litt forskrekket Øystein Greni å bruke gitarer. «Gitaren min har kanskje funket som et slags skjold oppgjennom. Men Tobias mente det var for lett å gjemme seg bak virtuositet, og ville prøve å få tvunget sangstemmen min ut av skapet», forteller Greni. - Jeg er helt rævva på piano, men akkurat det er jo nesten en fordel når det er snakk om å skrive låter. Så riffet til «Hold» ble født på ny, innkjøpt og istykkerspilt Steinway fra 1920 på øvingslokalet i Kværnerbyen i Oslo, legger han til.

Etter et siste, episk gospelstrøk, innspilt i Grenis studio i Los Angeles, er det lite ved «Hold» som låter rævva eller istykkerspilt. Det er isteden en gripende og storslagen ballade vi vel ikke har hørt maken til siden «Lift Me» var en landeplage for et drøyt tiår siden. «Jeg tenker av og til at jeg har malt meg inn i etslags rockehjørne med Bigbang – og både «Hold» og resten av Pop Noir er kanskje et forsøk fra min side på å slå inn noen nye vegger, og finne ut hva som er på den andre siden». Greni lover også en rekke Bigbang-hits på Trollrock fredag 28.juli.

Klare for Trollrock 2017: Janove, Hellbillies, Vazelina Bilopphøggers og Mads Veslelia.

Publisert 12.1.2017

 

UKM 2017 - påmelding

Påmeldingsfrist til årets UKM i Valdres er 10. februar 2017. Påmelding gjøres på www.ukm.no

UKM Valdres holdes i kulturhuset på Fagernes, lørdag 18. februar klokken 17:00. Billetter kan kjøpes på www.fagerneskino.no, eller i døra.

Last ned folder her

Publisert 11.1.2017

 

Vinterkonsert med kulturskolen

Tirsdag 17. januar klokken 18:00 arrangerer Sør-Aurdal kulturskole vinterkonsert i Glasshuset på SAUS. Rektor Stein Kråbøl forteller om variert underholdning med sang og musikk av elevene ved kulturskolen. Deltakerne på malekurset vil i tillegg stille ut sine mesterverk.

Bildet er fra vinterkonserten i 2016. Følg linken i bildet for å se flere bilder og videoer fra fjorårets konsert.

Alle bilder og videoer er ved Stein Kråbøl.

 

 

Publisert 10.1.2017

 

Juletrefest i Glasshuset

Tirsdag arrangerte Internasjonal kvinnekafé og Røde Kors besøkstjeneste god gammeldags juletrefest i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

Marit Råheim er leder for og initiativtaker til Sør-Aurdal Røde Kors Omsorg, og besøkstjenesten.

– Det startet med besøkstjeneste for eldre, uføre og enslige, og har de senere år utviklet seg til å omfavne innvandrere og bosatte flyktninger i vår kommune, forteller Marit Råheim. – Det er mange aktører og jeg ønsker å samle og videreutvikle dette tilbudet, fortsetter Råheim.

Besøkstjenesten har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til et hyggelig arrangement for barn i julehøytiden. Juletrefesten er et av tiltakene midlene er blitt brukt til.

Tabarak Alshaban går i 8. klasse på SAUS og hun var programleder for juletrefesten i Glasshuset. På programmet sto blant annet underholdning av elever fra Bagn skole. Med hjelp av lærer Gunhild Vegstein Leite sang de julesanger og fremførte dikt.

Kjell Ivar Vestrom satt ved pianoet og akkompagnerte til tradisjonell gang rundt juletreet og til annen underholdning. Jocelyn Wana har bodd fem år i Norge og har blant annet deltatt i Idol. Hun fremførte julesanger til stor begeistring. Etter øredøvende applauser ble det også tid til ekstranummer.

I pausen ble det servert arabisk og eritreisk kaffe, i tillegg til gløgg. Kakebordet var overveldet med kaker fra Eritrea, Irak og Syria, og norske pepperkaker. Ingen tvil om at kakene falt i god smak hos de fremmøtte.

Etter siste sang rundt juletreet, «På Låven Sitter Nissen», dukket selvfølgelig julenissen opp, med godteposer til barna. Noen barn ble redde mens andre ønsket å se hvem som befant seg bak masken. Men nissen delte ut sine gaver og vendte «Rudolfs røde nese» tilbake til Nordpolen.

Marit Råheim takket alle som har bidratt til at juletrefesten ble virkelighet, og hun håper at dette blir en årlig tradisjon. Råheim takker blant annet Tabarak, Kjell Ivar, Jocelyn, og barna fra Bagn skole med lærer Gunhild. Hun takket alle som har bakt og brygget kaffe etter tradisjoner fra deres hjemland.

Råheim fortalte om den norske tradisjonen med juletrefest og hun håper at man vil fortsette denne tradisjonen. – Dere som ikke har vært med på juletrefest tidligere, håper jeg har fått en ny tradisjon, avslutter Råheim.

Det hele ble høytidelig avsluttet med «Deilig Er Jorden». Marit Råheim gjenga et sitat fra en kollega – «Jorden er deilig, men vi mennesker gjør den ikke deilig».

Klikk på bildet for bildeserie

Publisert 9.1.2017

 

Nyttårskonsert i Begnadalen kirke

Nyttårsaften inviterte kantor i Sør-Aurdal, Anders Løberg, til nyttårskonsert i Begnadalen kirke. Med seg hadde han Marilyn Almeida på sang og Ole Kristian Nyhagen på Trompet. Selv spilte Løberg orgel og piano.

I overkant av 100 personer overvar gratiskonserten før de startet nyttårsfeiringen sammen med familie og venner. En flott konsert med julesanger og klassisk musikk, og sokneprest Signe Elisabeth Kvåle holdt andakt. Dette var fjerde året den populære nyttårskonserten ble arrangert i Begnadalen Kirke, og som i alle år har vært godt besøkt.

– Tidligere år har jeg hatt med Osvald Fossholm og Ole Fønhus, men i år ønsket jeg å prøve noe nytt, sier Anders Løberg. Ole Kristian Nyhagen er blant annet dirigent for Bagn og Begnadalen musikkorps. Han spiller trompet og satte pris på å bli spurt om å være med på konserten.

Marilyn Almeida var nok et nytt bekjentskap for de fleste. Med sin praktfulle stemme fremførte hun blant annet flotte versjoner av «O Helga Natt» og «Have Yourself a Merry Little Christmas». Almeida er fra Stabæk, og har studert ved Barratt Due i Oslo. Hun er forlovet med en fra Begnadalen og sammen bor de i Bærum.

– Anders Løberg og jeg studerte sammen på Musikkonservatoriet i Trondheim, så vi kjente hverandre også fra før, forteller Marilyn Almeida. Hun ønsker å bli utøvende sanger og dirigent. Med sin flotte sopranstemme vil hun nå meget langt.

Klikk på bildet for bildeserie

Publisert 8.1.2017

 

Publisert 5.1.2017

 

Invitasjon til COS.P

Helsestasjonen inviterer til foreldrekurs i Trygghetssirkelen på nyåret. Det blir på dagtid i Begnadalen, og på kveldstid i Bagn. Foreldre som tidligere har deltatt på kurset sier: «Dette kurset burde alle foreldre få!».

Her kan du se kveldskursene i Bagn

Last ned kursene i Begnadalen her

Publisert 4.1.2017

 

Bagn bru spuntingDisse gutta betyr bråk i Bagn

Tekst og foto: Statens vegvesen

Når Gunnar Hanes og Jonas Jonsson i Entreprenørservice starter fundamenteringsarbeidet med Bagn bru er det bare å forberede seg på bråk for folk i Bagn.

I løpet av to-tre uker skal Entreprenørservice og en 60 tonn tung spuntmaskin ramme ned 500 kvadratmeter med stålspunt. Hver spunt er 12 meter lang, og skal rammes ned i bakken med hjelp av et fem tonn tungt lodd.

- Folk i Bagn vil høre godt at vi jobber med å lage fundamenter til brua over Begna, sier teknisk byggeleder Bru, Ola Viken, i Statens vegvesen E16 Bagn-Bjørgo.

Les mer på Vegvesen.no

Publisert 3.1.2017

 

Husk juletrefesten i Glasshuset på SAUS 3. januar

Det blir underholdning, gang rundt juletreet, eritreisk og arabisk kaffe, gløgg, arabisk og eritreiske kaker, pepperkaker og sjokoladekake.

Arrangementet er for alle, møt opp!

Publisert 2.1.2017

 

GODT NYTTÅR!

Publisert 31.12.2016

 

Julehilsen fra ordføreren

Julen står for døren og vi har hektiske dager alle sammen. Noen skal bake mens andre  skal ha et budsjett igjennom. Likheten kan være mangt men det er viktig å få ting ferdig til planlagt tid. Vi har lange tradisjoner med familie og venner, god mat og for noen en Akevitt. Det ser ut som Valdres viser seg fra den beste siden nå mot jul med snøfylte åser som gir muligheten til lange skiturer. Når ting er stabilt å godt har vi lett for å ta det som en selvfølge men når julehøytiden kommer vi virkelig ser hvor godt vi har det med familien rundt seg. I slike stunder skal vi også forsøke ta med de som trenger ei hjelpende hand..

Budsjettprosessen så langt har vært krevende men vi skal komme i mål også i år. Vi har gjort et solid grunnarbeid gjennom flere år som vi nå drar nytte av. Vi er nøkterne men tjenestene er på et høyt nivå. Jeg er stolt av mange ansatte i kommunen som står på langt ut over det en kan forvente. Noe endringene kan det bli i drift men så langt ikke de store men vi har mange og tunge investeringer som står for tur. Brannstasjon, Sør-Aurdal idrettshus, Bagn kirke, trafikksikkerhetsplan med ferdigstillelse rundt skolen i Hedalen for å nevne noen av de store tingene. Det er viktig å ta vare på bygg og utvikle nye tilbud som kan skape trivsel. Jeg tror at med et nytt idrettshus som omfatter også noe skoleareal vil dette løfte Sør-Aurdal. Vi kommer til å ha stor bygge aktivitet de neste årene. Det er også mange andre ting å ta tak i som for eksempel fiber eller bedre nettløsninger for alle. Folketall går ned og tilrettelegging for næringsutvikling er et viktig tema.

Valdres blei ikke et rike med felles kommune men valdres er fortsatt et rike i det felles arbeide for å fremme de store tingene som for eksempel vei. Det er imponerende om dagen å se alle maskinene som jobber langs E-16. For meg er det en glede at vi må kjøre sakte og noen ganger stå i kø. Da kjenner jeg på at dette er i gang, noe som vi har jobbet med lenge. Vi håper inderlig at vi også skal få utbedret veien til Reinli som en synergi av E-16 og tunellmassene som kan brukes. Det ville være håpløst om fylkeskommunen ikke ser muligheten i tunnelmassen for å få en langt billigere vei. Det er også gledelig at veien over mot Hedalen har fått et lite løft. 
 
Til tross for dårlige resultater om bruk av lite midler til kulturlivet blomstrer dette som aldri før. Etter kultur prise utdeling og idrettspris utdeling i Hedalen sitter jeg igjen med følelsen av at vi har mange talent som kommer til å nå langt. Det var høy standard og stor bredde.

Vi må også ta med våres hytteinnbyggere i julehøytiden. Det er mange av de som feirer julen på hytta og tar del i våres kultur.

Til slutt vil jeg ønske alle ei riktig GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR…………

Kåre Helland

Publisert 21.12.2016


ARKIV

Arkivskap   4. kvartal 2016
3. kvartal 2016 2. kvartal 2016
1. kvartal 2016 4. kvartal 2015
3. kvartal 2015 1. halvår 2015
2. halvår 2014 1. halvår 2014
4. kvartal 2013 3. kvartal 2013
2. kvartal 2013 1. kvartal 2013

2. halvår 2012

1. halvår 2012

Kommunevalget 2011

2011

48100 treff før bytte av treffteller 

Annonser (ønsker du å annonsere, klikk her for priser og hvordan du går frem)

Reintun

Solheim Trevare

Skaret

SolhaugMulti Bil

Bagn IL

 

 


Skolene i Sør-Aurdal