VELKOMMEN TIL REINLI

For å legge ut informasjon på disse sidene, send tekst og bilder til
Sidene ble sist redigert 17.03.2018 20:45

Arkiv

Gamle oppslag

Se alle utgaver av Sør-Aurdalposten

 

Reintuns venner

Tekst: Åse Østgård Hagen

Styret i Reintun har hatt årsmøte, og det er blitt noen forandringer. Det var ikke stemning for å legge ned Reintun Forsamlingshus på årsmøtet. Det blir fortsatt drift i året som kommer. Vi håper at bruken av huset tar seg opp og at økonomien dermed bedrer seg.

NYHET! Foreningen Reintuns venner er opprettet, og deltar i grasrotandelen. Det vil si at hvis du som tipper hos Norsk Tipping gir beskjed om at du ønsker å støtte Reintuns venner, så går 7 % av summen du tipper for direkte inn på kontoen til foreningen. På denne måten er du med på å støtte Reintun forsamlingshus.

Formålet med foreningen er som følger:
Foreningen skal arbeide for å styrke Reintun Forsamlingshus i Reinli som sosial møteplass på tvers av generasjoner og folkeslag. Foreningen ønsker å fremme trivsel og samhold i lokalsamfunnet.

Det nye styret ser slik ut:
Øyvind B. Dokken, leder
Bjørn Trygve Dokken, nestleder
Åse Østgård Hagen, kasserer
Inger Anita Gullord, sekretær
Andreas Skaret, styremedlem
Varamedlemmer: Eivind Fremgaard og Oddbjørn Kvålshaugen

Kontaktperson for utleie av huset: Bjørn Trygve Dokken, telefon 971 85 981. Utleiepriser er uforandret.

NYHET! Andelslistene for Reintun Forsamlingshus skal ajourføres, dette er ikke gjort siden 2005. SPå disse årene er det mange andelseigere som er gått bort. Det er viktig at styret får beskjed om hvem som eventuelt overtar andelene. Får vi ikke beskjed innen utgangen av 2018 går andelene tilbake til huset.

Publisert 17.3.2018

 

Gudstjenesteliste for Sør-Aurdal 25.03.2018 - 17.06.2018

Ny gudstjenesteliste er utarbeidet av kirkekontoret. I påsken er det kveldsmesse i Reinli kapell 2. påskedag klokken 18.00 med Tore Samuelsen. Takkoffer til Røde Kors-lokalt. Følg også med på siden til Reinli Stavkirke

Last ned hele gudstjenestelisten her

Publisert 17.3.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal demensforening

Publisert 16.3.2018

 

Jegerprøvekurs

Publisert 15.3.2018

 

Årsmøte på Bagn Bygdesamling

Publisert 15.3.2018

 

Nybegynnerkurs i seniordans

Publisert 5.3.2018

 

BØKER OG BILDER PÅ NETT

Bildet av Bagn er fra Digitalt museum

Sør-Aurdal Historielag hadde årsmøte på Kroken i Hedalen 1. mars. Etter at årsmøtesakene var unnagjort, fikk fotoarkivarene Kristine Runshaug og Bettina Walser Garmann fra Valdresmusea slippe til. De har nå skanna og lagt ut på nettet store mengder med historiske bilder. De viste oss noen av de mange mulighetene for å søke på www.digitaltmuseum.no . Av de mer enn 5000 historiske bilder i samlingene til Valdresmusea, er de fleste nå lagt ut her.

Les mer her

Publisert 5.3.2018

 

Vis oss ditt Sør-Aurdal

Vi vil se hva som er positivt med å besøke eller vokse opp, bo og jobbe i Sør-Aurdal i bilder. Bruk emneknaggen #mittsøraurdal #mittsoraurdal. Legg gjerne ut bilder i kommentarfeltet som vi kan bruke!

Vi vil gjerne sende en oppfordring til dere, for å oppfordre til bruk av den samme emneknaggen! Gjør det på deres måte! Kanskje vi sammen kan få vist fram alt som er positivt med Sør-Aurdal!

Publisert 3.3.2018

 

Åpen dag - Familiedag

Søndag 4. mars klokken 10:00 til 16:00 er det åpen dag i Stavadalen Skisenter. Arrangører er Bagn IL og Stavadalen Skisenter, gratis for alle.

Møt opp til en trivelig dag i Stavedalen!

Publisert 3.3.2018

 

Jubileumskonsert med Sør-Aurdalkoret

Sett av søndag 11. mars 2018, klokken 18.00. Vi ønsker alle velkommen til Sør-Aurdal ungdomsskole, til munter sang og morsom underholdning. Med erfarne sangere, dyktige musikere og sjarmerende gledesspredere. Dette blir en fengende showkonsert med mimring fra de siste fem tiår.

Programleder: Finn Helge Lyster
Medvirkende: Liv Barbro og Elling Veimodet
Band/musikere: Lars Skattebu, Simen Motrøen og Harald Høyvik

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 26.2.2018

 

Dugnad i samfunnssalen - ny dato!

Klikk på bildene for stort format

Torsdag 1. mars klokken 18:00 inviterer Reinli Grendeutvalg til dugnad i Reinli Samfunnssal. Grunnet møte blir dugnaden flyttet til 1. mars. Vi skal rive ut det gamle kjøkkenet. Lørdag 3. mars kjører vi det gamle inventaret til miljøstasjonen i Bagn.

Solheim Trevare har fått i oppdrag å bygge det nye kjøkkenet, og Ole Arne Kvålshaugen forteller at de satser på å bruke uke 10, uken etter vinterferien, på jobben. Da når vi vårt mål om å ha nytt kjøkken til 17. mai. Som kjent har Reinli Grendeutvalg mottatt kr. 200.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB, og kr. 5.000,- fra Bagn og Reinli Sanitetsforening, til å fonye kjøkkenet i Reinli Samfunnssal. Sør-Aurdal kommune bidrar med rørlegger og elektrikerarbeid.

Vi håper mange kan være med så blir vi raskt ferdige med jobben. Grendeutvalget stiller med kaffe og noe å bite i. Er det noen som ønsker det gamle kjøkkenet er dere hjertelig velkomne, gratis mot nedmontering.

Kontakt undertegnede på redaksjonen@reinli.no eller 915 13 483 ved interesse.

Hilsen

Styret i Reinli Grendeutvalg

 

Publisert 22.2.2018

 

Hør Christine Bøen i UKM

Her kan du høre 16 år gamle Christine Bøen fra Bagn med sin sang "Youth", som hun gikk videre med fra UKM Valdres 17. februar 2018. Fylkesfinalen finner sted på Lillehammer 13. til 15. april.

 

Publisert 21.2.2018

 

Vinterferiene i Stavadalen Skisenter

Publisert 19.2.2018

 

UKM Valdres 2018

Bildet viser konferansierene, fra venstre: Mathias Høstun, Jonas Høstun og Emil Iljernstad Akervold. Klikk på det for flere bilder fra UKM Valdres 2018

Lørdag 17. februar gikk årets UKM Valdres av stabelen i Fagernes kulturhus. 113 ungdommer fra alle de 6 Valdres kommunene deltok i sjangrene sang, musikk, dans, kunst, film, media og arrangør. Det var veldig mange flotte fremførelser på scenen, og malerier utstilt. Og de unge arrangørene gjorde en fremragende jobb. Juryen, som besto av juryformann Øystein Skattebu, Jonas Nordaas Nedrelid, Jørgen Hagen Larheim, Cathrine Dokken, Terje Granli og Solfrid Olmhus, hadde en vanskelig jobb med å plukke ut deltakerne som skal representere Valdres i fylkesfinalen.

Fylkesfestivalen avholdes 13. - 15. april i  Lillehammer (Maihaugen og Lillehammer videregående skole). Finalen er i Maihaugsalen. Landsfinalen er i år i Trondheim 25. til 29. juni.

Her er juryens avgjørelse:

Årets UKM-jury, delvis beståande av tidlegare UKM-deltakerar, hadde som vanleg ein tøff jobb med å plukke ut dei som skal representere Valdres på fylkesfestivalen i UKM 2018. Mønstringa held eit svært høgt nivå, med varierte innslag innan ulike sjangrar og disiplinar.

Juryen jobbar ut frå ei deltakarkvote som vert gjeve av UKM på fylkesnivå. Kvota dikterer kor mange innslag me kan sende vidare, innan ulike sjangrar og mønstringsgreiner. I tillegg skal juryen ta omsyn til geografisk representasjon frå heile regionen, samt breidde i innslaga som vert sendt vidare. Det vert og lagt vekt på om innslaga er nyskapande og kreative, orginalitet, tolking og formidling. 
I år har juryen vald å gje fylkesbillettane til ein del nye deltakarar som imponerte med sine bidrag og som ikkje har vore sendt vidare tidlegare, med håp om at dei finn glede og inspirasjon ved å vere med på fylkesfestivalen. Heile Valdres er representert, innan musikk, dans, kunst, litteratur og film.

I 2018 skal desse representere Valdres på Fylkesfestivalein:

Film:
- Sebastian Støle Hansen (15), Øystre Slidre
- TKA – filmgruppe, Vestre Slidre

Litteratur:
- Karoline Sveen (17), Nord-Aurdal

Kunst:
- Camilla Korsvoll (17), Etnedal
- Ole-Terje Gabrielsen (13), Sør-Aurdal
- Camilla Hagen Larheim (14), Sør Aurdal

Sceneforestiling:
- Christine Bøen (16), Sør-Aurdal
- Ingeborg Onstad (14), Øystre Slidre
- Oda Emilie Helleren (16), Vestre Slidre
- Silje Brekke Veltun og Erika Hoffmann (16), Øystre Slidre
- Burnouts, Øystre Slidre
- Aurora Grindaker (15), Hedvig Ranum (16), Oda Hjelle (16), Tuva Tronsplass Aasgård (16), Nord-Aurdal
- Eskil Kjøs (13), Vang
- 2005-kvartetten, Nord-Aurdal/Vestre-Slidre

Ung Arrangør
- Maja Hansebakken (15), Sør-Aurdal

- Christine Bøen (16), Sør-Aurdal

UKM Media
- Karoline Liabakken (17), Nord-Arudal
- Karoline Sveen (17), Nord-Aurdal
- Mathilde Ødegaard (16), Vestre-Slidre
- Sebastian Støle Hansen, (15), Øystre Slidre
- Yaro Germiani, (16), Vestre Slidre

Publisert 18.2.2018

 

FJELLSTØLEN LØYPESERVICE INFORMERER

Fjellstølen Løypeservice preparerer skiløyper i Fjellstølen området, Bøhnsetra og Ølneseter til glede for hyttefolk og fastboende i Sør-Aurdal. Det er dyrt å preparere skiløyper og det vil være fint om også fastboende som bruker løypene kan bidra til spleiselaget sammen med hyttefolket.

Klikk på bilde for å laste ned plakat

Publisert 17.2.2018

 

Nasjonalt kyrkjeklokkeseminar i Valdres 28. - 29. mai

Aurdal Menighetsråd inviterer til det fyrste nasjonale seminaret for kyrkjeklokker i Aurdal og på Fagernes i Valdres. Under seminaret tek dei temperaturen på aktuelle problemstillingar i kyrkjeklokkemiljøet. Seminaret blir ein kombinasjon av føredrag med innleigde føredragshaldarar og ei praktisk tilnærming gjennom prøving av kyrkjeklokker og innføring i ulike ringeteknikkar og ringetradisjonar. Les mer her

Klikk her og last ned mer informasjon

Publisert 16.2.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal Historielag

Tiden for årsmøter er over oss, neste ut i rekken er Sør-Aurdal Historielag.

Årsmøte på Kroken, Hedalen, torsdag 1. mars kokken. 19.00.

Vanlige årsmøtesaker.

Valdresmusea vil komme og vise de lokalhistoriske fotosamlingene som nå er digitalisert og publisert på www.digitaltmuseum.no. Møt opp og hjelp til med opplysninger om bildene!

Sang og musikk. Servering.

Velkommen!

Publisert 15.2.2018

 

Årsmøte i Sør-Aurdal Frivilligsentral

Eiere til Frivilligsentralen i Sør-Aurdal innkalles til årsmøte,

Tirsdag 6. mars 2018, kl. 19.00 på Fossvang.

Til behandling: Vanlige årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte sendes styret innen 19. februar 2018, på e-post til frivilligsentralen, post@sor-aurdal.frivilligsentral.no

Eiere av Frivilligsentralen har mottatt skriftlig melding om årsmøte. Eiers representanter møter med tale- og stemmerett. Andre med tilknytning til sentralen har møte- og talerett.

Vel møtt.

Mvh. styret

Publisert 14.2.2018

 

Dugnad i samfunnssalen

Torsdag 1. mars klokken 18:00 inviterer Reinli Grendeutvalg til dugnad i Reinli Samfunnssal. Vi skal rive ut det gamle kjøkkenet. Lørdag 3. mars kjører vi det gamle inventaret til miljøstasjonen i Bagn.

Solheim Trevare har fått i oppdrag å bygge det nye kjøkkenet, og Ole Arne Kvålshaugen forteller at de satser på å bruke uke 10, uken etter vinterferien, på jobben. Da når vi vårt mål om å ha nytt kjøkken til 17. mai. Som kjent har Reinli Grendeutvalg mottatt kr. 200.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB, og kr. 5.000,- fra Bagn og Reinli Sanitetsforening, til å fonye kjøkkenet i Reinli Samfunnssal. Sør-Aurdal kommune bidrar med rørlegger og elektrikerarbeid.

Vi håper mange kan være med så blir vi raskt ferdige med jobben. Grendeutvalget stiller med kaffe og noe å bite i. Er det noen som ønsker det gamle kjøkkenet er dere hjertelig velkomne, gratis mot nedmontering. Kontakt undertegnede på redaksjonen@reinli.no eller 915 13 483 ved interesse.

Styret i Reinli Grendeutvalg

Publisert 8.2.2018

 

Logo SAAP.bmp
Innkalling til ekstraordinært Årsmøte
Onsdag 07.mars 2018, kl 19.00 på Begnadalen skole, Peisestua
Til behandling: Valg
Styret

Publisert 7.2.2018

 

Årsmøte i Reintun Forsamlingshus SA

Laurdag 24. februar 2018 klokken 15:00, i Veslesalen på Reintun

Vanlege årsmøtesaker.
Bruken av Reintun blir stadig mindre. Styret ynskjer å høyre andelseigarane si meining om kva som skal skje med huset.
Skal det fortsatt bestå eller skal det leggjast ned?
Andre saker som skal takast opp må vere styreleiar Bjørn Trygve Dokken i hende seinast ei veke før møtet.
Alle er velkomne til årsmøtet. Enkel servering.

Styret for Reintun.

Publisert 3.2.2018

 

Dansekurs i Begnadalen

Ann-Merete Haraldsen Lund har startet klassisk ballett, jazzballett og Pilates kurs, i 2. etasje i Begnadalen Samfunnshus.

– Jeg har blitt spurt om jeg kan starte dansekurs, med min utdanning, for å skape flere aktiviteter i Begnadalen. Jeg er utdannet ballett pedagog fra Den Norske Balletthøyskole, med mer enn 15 års fartstid som ballett pedagog innen en rekke sjangre, klassisk ballett, jazzballett, moderne dans, stepp dans, show dans, barneballett og klasser for voksne. I tillegg tilbyr jeg kurs i Pilates for voksne, forteller Haraldsen Lund. I Oslo underviste hun blant annet på Norsk Ballettinstitutt.
Godt i gang
For to uker siden startet Ann-Merete Haraldsen Lund kurs i Pilates, jazzballett og klassisk ballett i Begnadalen. Med seg har hun 8 jenter i alderen 6 til 10 år i klassisk- og jazzballett, og 8 damer i Pilates undervisning, hver tirsdag og torsdag.
– Klassisk ballett er mest ment for barn i alderen 6 til 10 år, mens jazzballett er for alderen 10 til 14 år. Men her er vi ikke diktatoriske i forhold til alder. Kursene går over ett semester på 15 uker og er i såkalt scenisk sans, det betyr at det er den type dans du finner på scener, ikke den konkurranse relaterte. Med andre ord har vi ikke reservebenk, legger hun til. Etter kurset blir det avslutning med kosetime og sosialt samvær, og elevene viser frem det de har lært.
Haraldsen Lund forteller at det er en fordel at barna er i skolealder. Hun har tidligere undervist barn i alderen 3 til 5 år, men da blir det mer lek og moro.
Trening gjør mester
Da undertegnede besøkte dansekurset sist tirsdag var det øving på forskjellige posisjoner og styrketrening. Det er utrolig hvor mye barna har lært på kort tid. De husket posisjoner, faguttrykk og var veldig konsentrerte og engasjerte. – Vi må trene for å bli sterke i føttene slik at vi kan løfte oss opp på tærne, sier de ivrige barna. Det blir mye gjentagelser for at de skal lære, posisjoner og uttrykk, alt heter noe.
God start
– Jeg synes det har vært en super start. Lokalene har en utfordring plassmessig, så jeg håpet på 8 dansere til hvert kurs og det fikk jeg. Mest folk fra bygda, men også ei fra Nes i Ådal og ei fra Hedalen, sier Haraldsen Lund. – Det er få lokaler å få leid til en fornuftig pris, så ikke enkelt å lage et tilbud til flere. Ønske er å leie hele 2. etg. i Begnadalen Samfunnshus. Gymsalen kan være et alternativ, men innbyr ikke til rett stemning. Den blir for stor og upersonlig, og barna får "gym" følelsen. Men hvis noen har et stort og tomt lokale til leie i nærheten kan kapasiteten øke. Det er bare å ta kontakt, legger hun til.
Flere kurs
– Det blir forhåpentligvis flere kurs til høsten. Pågående kurs er fulle, 8 personer er nok i de lokalene jeg leier i dag. Jeg håper mange vil ta turen til Begnadalen og bli kjent med dansens verden, avslutter Ann-Merete Haraldsen Lund. Mer om innholdet i kursene finner interesserte på nettsiden http://www.zenpilates.no/dansen.
Pilates er alternativ trening og et godt alternativ til for eksempel Friskis & Svettis. Til nå er det bare jenter med, men der er absolutt for gutter også, både Pilates og ballett. Egne gutteklasser kan være aktuelt hvis mange nok melder seg på.

Publisert 31.1.2018

 

Bompengetaksten for E16 Fønhus-Bagn endres 1. mars

Torsdag 1. mars endres taksten i bomstasjonen over E16 mellom Fønhus og Bagn. Med gyldig AutoPASS-avtale vil rabatten for kjøretøy i takstgruppe 1 øke fra 10 til 20 prosent fra 1. mars.

Det er to grunner til at bompengetakstene endres. For det første har Stortinget bevilget tilskudd for å redusere bompengetakstene utenfor byområder. Tilskuddet skal bidra til å redusere bompengebelastningen for trafikantene og motivere bompengeselskapene til gjennomføring av bompengereformen. Tilskuddet vil gis årlig forutsatt at Stortinget årlig bevilger penger til ordningen. Den andre grunnen til endringen er at bomtakstene er justert i henhold til konsumprisindeksen per oktober 2017. Taksten i bomstasjonen over E16 ved Koparvike er ikke prisjustert siden bomstasjonen ble satt i drift i 2014. Dette er bakgrunnen for at bomtaksten øker selv om Stortinget har bevilget tilskudd til E16 Fønhus-Bagn. Les mer her

Publisert 30.1.2018

 

Kulturen blomstrer i Sør-Aurdal

Klikk på bildet for flere bilder fra konserten

Mandag 22. januar avholdt kulturskolen i Sør-Aurdal sin årlige vinterkonsert i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

Glasshuset på SAUS var stappfullt av stolte foreldre og andre tilhørere. Det ble trangt om plassen og flere stoler måtte hentes inn. Rundt 80 personer fikk oppleve mye variert underholdning, og de fikk se flotte kunstverk av elevene på malerkurset.
Mangfold
– Jeg er ydmyk og stolt over den sjarme og kreativitet elevene i kulturskolen viser. Vi har engasjerte lærere, og all ære til alle foresatte som stiller opp. Jeg må også få skryte av Avisa Valdres for at de dekker kulturskolekonserten i Sør-Aurdal, sier rektor i kulturskolen, Ole Kristian Nyhagen. Konserten viste hvilket mangfold som befinner seg i Sør-Aurdal. Elevene fremførte alt fra klassisk musikk og halling til musikk av ACDC.
Maja Hansebakken åpnet konserten med «Spis Din Syvende Sans» av Karpe Diem, akkompagnert av Bjørnar André Bjørnstad. Siden gikk det slag i slag med sang, pianosoloer, strykere og band. Kulturskolelærerne Bjørnar André Bjørnstad, Trygve Bolstad, Marpa Løberg, Remi Kjellgreen, Sissel Bakke, Serhiy Bykov og Kjell Ivar Vestrom har fått det beste ut av sine elever.
– I dette semesteret har vi hatt fokus på improvisasjon, forteller Remi Kjellgreen, da hans elev fremførte en blues, «Blå Bris Over Bagn». Trygve Bolstad og hans elever fremførte en flott «Bruremarsj fra Vågå» og en «Halling». I pausen solgte 10. klasse ved SAUS kaffe, mineralvann og kaker til inntekt til årets klassetur med «Hvite Busser» til Polen.
Kunst i kulturskolen
Sissel Bakke presenterte sine elever på malerkurset. De viste frem sine malerier som var utstilt i Glasshuset. Noen av dem skal være med på UKM Valdres på Fagernes. – Vi er en fin gjeng som samles i her i Glasshuset hver torsdag rett etter skoleslutt. Det er nesten litt høytidelig og veldig moro når vi er sammen, sier Sissel Bakke.
Ole Kristian Nyhagen minnet om UKM verksted på SAUS 4. februar, UKM Valdres 17. februar og sommerkonserten til kulturskolen i Begnadalen kirke 4. juni, før han takket alle som hadde møtt frem.
Utfordrende
I april har Ole Kristian Nyhagen vært ansatt ett år som kulturskolerektor i Sør-Aurdal. Han var veldig fornøyd etter konserten og at så mange kom for å høre på.
– Det har vært mye å sette seg inn i, det har vært hektisk men det går bra. Det er mange dyktige lærere i kulturskolen og de er selvgående. Jeg har god kontakt med elever, lærere og administrasjonen i kommunen, forteller Nyhagen. Kulturskolen i Sør-Aurdal er helt sprengt og de har ikke plass til flere elever. – Vi har dessverre noen på venteliste, noe vi hadde håpet å unngå. Lærerne jobber mer de skal og jeg må nesten tvinge dem til å avspasere. Dette er ikke ideelt men vi lever med små midler, avslutter han. Selv fortsetter Nyhagen som dirigent for Bagn og Begnadalen Musikkorps samt med andre spillejobber.

Publisert 29.1.2018

 

UKM Verksted på SAUS 4. februar

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 28.1.2018

 

Ny vellykket skisamling

Klikk på bildet for å se flere bilder fra helgen

I helgen var det på ny klart for skisamling på Leirskogen. For 5. året på rad arrangerte Bagn IL samling for skiinteresserte barn i Sør-Aurdal.

50 barn fra Bagn, Begnadalen og Hedalen moret seg med aktiviteter ute og inne. Oddvin Sørbøen og Morten Bellika Johansen instruerte og aktiviserte ungene. Med seg hadde de blant annet Lene Manuela Nybråten fra Friskis & Svettis som hadde danseleker med ungene. Totalt 20 voksne var med og bidro på skift i helgen.
Overnatting
– Vi startet samlingen fredag ettermiddag med innlosjering i grendehuset på Leirskogen. Ungene ble delt inn i tre grupper, Team Klæbo, Team Bjørgen og Team Hippe / Strandbråten, forteller Oddvin Sørbøen. Jostein Strandbråten og verdensmester på rulleski, Even Sæteren Hippe var med som instruktører fredag og lørdag.
– Dette er veldig moro og sosialt, også for oss voksne. Vi har hatt mye skilek og tekniske øvelser. Middag på fredag var selvfølgelig Taco. Det er høyt lydnivå men de fleste gikk til ro klokken 22:30. Alle rommene i grendehuset ble brukt til overnatting, også gangen og dusjen, fortsetter Sørbøen.
Skilek
Etter frokost lørdag var det langrenn i klassisk stil frem til lunch, før det nye dansetrinn med Lene Manuela Nybråten og styrketrening med Morten Bellika Johansen. Ungene synes nok det er morsommere med dans og musikk enn øvelser uten musikk, sier Nybråten med et smil.
Siste økt var ute i akebakken hvor det ble satt opp porter for slalom, og hopp på langrennsski. Noen kjørte også i tog i løssnøen. Even Sæteren Hippe var med hele lørdagen og fikk vist sine skiferdigheter i hoppbakken. – Jeg er stolt av klubben min og er glad for å kunne gi noe tilbake til Bagn IL, sier han. Om sin egen innsats så langt i vinter er han ikke like fornøyd, etter den flotte sommersesongen. – Det har ikke gått så bra som jeg håpet. Under NM deltok jeg på sprinten, men der knakk jeg staven. Jeg vet at jeg kan så mye bedre når alt fungerer, jeg har mye å gå på, forteller en optimistisk Hippe.
Skisamlingen ble avsluttet med vafler og saft i grendehuset, og fremvisning av bilder og filmklipp som ble tatt i løpet av helgen. Mange lo godt da de fikk se seg selv i fri utfoldelse, og ekstra moro var det når det ble vist bilder av voksne som lå og kavet i snøen.
Morten Bellika Johansen og Oddvin Sørbøen takket alle som har vært med på samlingen, selv fikk de en påskjønnelse for det de har gjort i helgen. – Vi må få takke alle barna som melder seg på, uten dere hadde det ikke blitt noen skisamling. Det er faktisk større deltakelse i år enn i fjor, avslutter Johansen.

Publisert 25.1.2018

 

Klart for "Ungkarsfesten"

Klikk på bildet for å se flere bilder fra øvingen

8. februar er det premiere på årets musikal med Ung i Valdres, «Ungkarsfesten». Sist helg var det øving i gymsalen på Valdres Videregående skole.

«Ungkarsfesten» er en folkekomedie skrevet av Norvald Tveit i 2003. Han har skrevet flere dramaer for NRK, blant annet «Vestavind» fra 1994, som sikkert mange husker. I «Ungkarsfesten» møter vi tre ungkarer som ser seg leie på at alle damene flytter ut fra bygda, og de ønsker at de skal komme tilbake. De arrangerer fester for å få jentene til å flytte tilbake til bygda. Dette blir det humor av.
God blanding
Leder for Ung i Valdres, Ørnulf Juvkam Dyve, har skrevet alle tekstene. Sammen med leder for bandet, Odd Arne Erlandsen, har Dyve laget bandarrangementene. – «The Rebels» er kjernen i årets musikalband, men det er også moro at vi i år har fått med langeleik og fele. Det blir derfor mange forskjellige musikkgenre som passer godt til stykket, blant annet folkemusikk fra Valdres og slåtter, forteller Dyve. Kommer du på musikalen i Fagernes kulturhus i begynnelsen av februar får du høre musikk fra kjente artister som Beatles, Elvis og Aerosmith.
Også i år er Bente Nordli Holden og Kelli Haugen med som instruktører for henholdsvis skuespillere og dansere. Gerd Marie Hovrud er ansvarlig for kostymene, Kristin Melbye for sminke og Steinar Vilhelmshaugen er ansvarlig for kulissene. Alle kulisser blir laget på skolen.
Nye utfordringer
– Det er alltid moro å være med på å sette opp musikalen til Ung i Valdres. Blandingen av musikkgenre i årets musikal har gitt meg nye utfordringer, men jeg har klart å sy det sammen. Her blir det springer, halling og noen triks, forteller Kelli Haugen.
Ensemblet består i år av rundt 80 deltakere, på og bak scenen. – Vi er godt i rute og jeg synes musikalene til Ung i Valdres bare blir bedre og bedre. Jeg oppfordrer alle til å kjenne sin besøkelsestid 8. 9. og 10. februar, og bestiller billetter til «Ungkarsfesten» på Fagernes kulturhus, avslutter Ørnulf Juvkam Dyve. Siste uken før premieren flytter de som vanlig inn på kulturhuset for å gjøre de siste forberedelsene og finpusse alle detaljer.

Publisert 25.1.2018

 

UKM Valdres 2018

Påmeldingsfrist til UKM er 12. februar 2018.
Påmelding gjøres på www.ukm.no.

UKM Valdres 2018 holdes i kulturhuset på Fagernes lørdag 17. februar. Last ned folder her

Følg UKM Valdres på facebook.com/ukmvaldres

Publisert 15.1.2018

 

Kommunene i Valdres søker etter felles sekretariat for kontrollutvalgene

Hver kommune har ett kontrollutvalg, som forestår løpende kontroll og tilsyn av kommunen på vegne av kommunestyret. Kontrollutvalgets oppgaver er regulert av Kommuneloven § 77 og forskrift om kontrollutvalg i kommuner av 15.06.2004.

Sekretariatet skal bistå kontrollutvalget i arbeidet opp mot kommunen og opp mot kommunerevisjonen. Det søkes etter person med kunnskap om kommunal forvaltning, saksbehandling og offentlig rett.

Arbeidets omfang avhenger av aktivitetene i kontrollutvalga. Sekretariatsfunksjonen er basert på kjøp av tjenester og er timebasert. Arbeidsmengden er stipulert til omlag 500 timer per år fordelt på ca 25 møter.

Konkurransegrunnlag og annen informasjon fås ved henvendelse til Reidar Schlytter på e-post reidar.schlytter@sor-aurdal.kommune.noeller Finn Helge Lyster på finn.helge.lyster@vestre-slidre.kommune.no. Søknad/tilbud sendes de samme innen torsdag 01.03.2018.

Les mer her

Publisert 14.1.2018

 

Skisamling på Leirskogen

- Har du lyst til å leke på ski, kanskje få noen tips om hvordan du kan forbedre teknikken litt eller være sosial med andre med skiglede, da er dette noe for deg. Invitasjon går til alle unger/ungdommer født i 2011 og tidligere i Sør Aurdal. I år får vi også med oss tre nye instruktører, blant annet en verdensmester på ski. I tillegg til oss som har vært med tidligere. Jeg gleder meg ihvertfall, skriver Oddvin Sørbøen på Facebook.

19. til 20. januar arrangerer Bagn IL skisamling på Leirskogen. Dette er en samling for alle som har lyst til å leke på ski og bli litt flinke til å gå på ski. Det er for alle født i 2011 eller tidligere (de som er født i 2011 og 2010 må ha med en voksen på overnatting).

Vi deler opp i grupper etter nivå/alder. Etter økta er det kveldsmat og innlosjering. Overnatting i grendahuset på Leirskogen. Ta med madrass/liggeunderlag/sovepose.

Samlingen koster kun kr. 200,- som betales til konto 2320.18.11902 før samlingen. Nytt av året er at løpere fra Hedalen blir invitert. Mer informasjon i skriv utdelt på skolen og på www.bagn.no . Påmelding skjer enten på SMS til Merethe Lundene på tlf. 958 45 648, eller e-post til lundene@online.no. Du kan også legge inn en kommentar på arrangementet "Skisamling Leirskogen" på Facebook, klikk her

Publisert 12.1.2018

 

Juletrefester i Bagn

I løpet av en uke arrangerte Sør-Aurdal Røde Kors Omsorg to juletrefester i Bagn. Onsdag for beboere, pårørende og ansatte på Sør-Aurdalsheimen, og fredag for alle andre i Glasshuset på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

Medlemmene i Sør-Aurdal Røde Kors Omsorg gjør en flott og stor innsats i Sør-Aurdal. Sist uke var det Sør-Aurdalsheimen som fikk gleden av deres engasjement. Da var det juletrefest med kaffe og kaker, julesanger, gang rundt juletre, og selvfølgelig kom julenissen med pakker til alle. Det var mange med, både beboere, pårørende og ansatte.  Alle var med og gjorde arrangementet meget vellykket. I to etasjer, Øvre og Nedre Midtgarn, samlet alle de fem avdelingene seg til juletrefest.
Flerkulturell kvinnekafé
Rundt 90 personer mellom 1 og 96 år, fra 6 nasjoner, hadde møtt opp for å lage en flott juletrefest i Glasshuset på SAUS fredag kveld. – Dette er juletrefesten for alle, selv om det er kvinnekaféen som er arrangør, alle er velkomne. Det er derfor gledelig å se at så mange møter opp også i år, første gang var i 2017, sier Marit Råheim.
Festen ble åpnet av 3. klasse ved Bagn skole, som for anledningen opptrådte som nisseorkester. De sang en sang og spilte tre melodier på sine instrumenter. – Prosjektet «Korps i skolen» er allerede utbredt i mange kommuner, og har nå også kommet til Sør-Aurdal. I 3. klasse bruker vi musikktimene til klassekorpset hvor alle får spille et messinginstrument. Vi er så heldige å få låne instrumenter av Bagn og Begnadalen Musikkorps. På denne måten oppfyller vi målene i musikkundervisningen, forteller lærer Gunhild Vegstein Leite.
Sang og musikk
Lærer i kulturskolen, Kjell Ivar Vestrom, spilte julesanger da nesten alle var med og gikk rundt juletreet. Emma Grønbeck fra Hedalen spilte og sang «Har Du Fyr» av Ola Bremnes, og hun fremførte «Nordnorsk Julesalme» av Trygve Hoff, akkompagnert av Kjell Ivar Vestrom. Hennes flotte stemme ble godt tatt imot av de fremmøtte og barna satt stille rundt juletreet og hørte på. Grønbeck har spilt piano og sunget i mange år. Hun har blant annet gått på Showskolen i Hønefoss og er elev ved kulturskolen i Sør-Aurdal, med Vestrom som lærer.
I pausen ble det servert norske, arabiske og eritreiske kaker, og arabisk kaffe og gløgg. En hyggelig kveld ble avsluttet med besøk av nissen, som kom med pakker til barna. Alle sto de pent på rekke og gikk frem til julenissen. Til slutt sang alle «Deilig er Jorden».

Se mange bilder fra juletrefesten i Glasshuset her

Nedenfor er to videoer som viser den gode stemningen i Glasshuset sist fredag

 

Publisert 11.1.2018

 

INNE SKYTING PÅ LEIRSKOGEN

Publisert 9.1.2018

 

Låtskriverkurs

UKM Valdres arrangerer låtskriverveksted med Hans Martin Austestad som instruktør, på Fagernes helgen 12. og 13. januar, i Nord Aurdal kulturskole sine lokaler. Vi har foreløpig liten påmelding til dette, men mange som sier "kanskje". Vi tror mange sitter på gjerdet og ikke tør melde seg på, derfor håper vi dere kan ta en liten runde og informere om dette til aktuelle ungdommer. All informasjon finnes på UKM Valdres sin facebookside https://www.facebook.com/events/376738266073497/

Man kan godt delta om man bare skriver musikk, eller bare skriver tekster. Det er gratis og man trenger ikke være artist. Hans Martin er en av norges mest spennende låtskrivere, en usedvanlig dyktig sanger, instrumentalist og en erfaren pedagog.

Last ned plakat her

Publisert 9.1.2018

 

Behov for oppussing av Reinli barnehage

Av Bjørn Karsrud, Avisa Valdres

Administrasjonen i Sør-Aurdal kommune har kartlagt tilstanden til barnehagane i Sør-Aurdal. Konklusjonen er at det krevst små investeringar i Hedalen og Begnadalen. I Reinli barnehage krevst det derimot store investeringar.

Reinli barnehage

Reinli barnehage held til i tidlegare Reinli skule, eit gammalt skulebygg som ikkje er utforma for barnehagedrift. Barnehagen har i dag fem avdelingar og bruker gymsalen i samfunnsdelen til aktivitetar med ungane.

Av kartlegginga går det fram at hovudbygningen i barnehagen manglar personalgarderobe, det er for få og små toalett til ungane, ventilasjonen fungerer ikkje bra nok, og det er behov for stellerom og støydemping. Det er vidare for få parkeringsplassar, manglande skjerming og autovern mellom vegen og uteområda til barnehagen.

Bør rivast

Det blir elles viste til at det er nivåforskjellar inne i bygningen og at det manglar heis.

Når det gjeld gamlebygningen, er konklusjonen klar: Den tilfredsstiller ingen krav. Gamledelen bør vurderast riven og erstatta med to nye avdelingar i eit tilbygg til hovudbygget, heiter det i kommentaren frå teknisk drift i kommunen.

Begnadalen og Hedalen

Begnadalen barnehage er samlokalisert med Begnadalen skole. Den er ein liten barnehage, som vart bygd inn til skulen i 1989. Barnehagen har to avdelingar og eige inngjerda uteområde.

Det blir peika på at barnehagen manglar grovgarderobe for avspyling av regnklede og personalgarderobe. Det manglar elles heis, golvvarme i alle rom og oppbevaringsplassar for vogner. Konklusjonen er at det trengst små investeringar for at barnehagen skal bli universelt utforma.

I Hedalen er det blant anna behov for varme i golva, betre plass til vogner og soveutstyr og betre garderobar. Det manglar blant anna personalgarderobe.

Då saka var oppe i kommunestyret vart det sagt at rapporten var god, samtidig som det vart gitt honnør til personalet.

– Eg har hatt barn i barnehagane i kommunen i 13 år og er veldig godt fornøgd, sa Marit Hougsrud (Sp) og viste til at barnehageungane i kommunen får vera med på det meste, frå kanopadling og fisking i elva til potetplukking og slakting av elg. Vi må marknadsføre denne gode, jordnære barnehagen, sa Hougsrud. Kommunestyret ber om at eit kostnadsoverslag for utbetringar på kort og lang sikt blir lagt fram i god tid før budsjettbehandlinga i 2018.

Publisert 8.1.2018

 

Nyttårskonsert i Begnadalen kirke

Begnadalen kirke var nesten fullsatt på ettermiddagen nyttårsaften. Mange har det som tradisjon å starte nyttårsfeiringen med konsert i kirken.

I år hadde Anders Løberg invitert Ragnhild Hemsing og Osvald Fossholm. Prest Signe Kvåle ønsket velkommen og holdt andakt. Det ble som vanlig en stemningsfull konsert med Fossholm sin flotte stemme og fiolinspill i verdensklasse av Hemsing.
Salmer og klassisk
Trioen åpnet konserten med «Nordnorsk Julesalme», før de gikk opp på galleriet hvor Ragnhild Hemsing fortsatte med musikk av blant annet Georg F. Händel og Ole Bull. Osvald Fossholm sang salmer og den populære «You´ll Never Walk Alone». Anders Løberg akkompagnerte på kirkeorgel og piano, i tillegg til et eget stykke av Felix Mendelssohn Bartholdy. Etter andakten av prest Signe Kvåle ble også publikum med på allsang til «Mitt Hjerte Alltid Vanker».
Konserten ble avsluttet med «O Helga Natt», hvor Osvald Fossholm virkelig fikk vist sin stemmeprakt. Et ekstranummer ble det også plass til, «Panis Angelicus», til publikums store fornøyelse.
Fornøyde
Trioen var meget fornøyde etter konserten. Ragnhild Hemsing hadde med seg sin datter, mann, mor og søster. – Dette var veldig koselig, kirkerommet er et veldig flott rom å holde konsert i. Nå skal vi hjem til Aurdal og fortsette feiringen av nyttårsaften, sier hun. På nyåret skal Ragnhild Hemsing blant annet være solist med Forsvarets Stabsmusikkorps 6. januar, og spille med Køln Radiosymfoniorkester, i Køln, i midten av januar. 21. til 25. februar er det klart for en ny Hemsingfestival, med store internasjonale stjerner.
Osvald Fossholm er fra Hedalen men bor i Oslo. – Jeg synger med «Ensemble 96» ved siden av min jobb i Oslo. Jeg har feiret jul og skal nå feire nyttårsaften sammen med familien i Hedalen, avslutter Fossholm.

Publisert 6.1.2018

 

Åpning av Makalausparken

Klikk på bildet for å se flere bilder fra åpningen

Mona og Vidar Stavedal inviterte 2. juledag til åpning av Stavadalen Skisenters nysatsing – Makalausparken.

– Etter at det har tatt litt tid med montering av snøproduksjonsanlegget kan vi endelig ønske velkommen til Makalausparken, sier Mona Gottenborg Stavedal. I det kraftige snøværet tirsdag var det mange som møtte opp for å være med på åpningen. Ordfører Kåre Helland klippet snoren og foretok den høytidelige åpningen. Etter det tok han utfordringen og møtte undertegnede i duell i tubeparken, som de første utfor. Så var det barnas tur i tuberenn med medaljer til alle som deltok.
Flere aktiviteter
Makalausbua og familiebakken åpnet også for sesongen 2. juledag. – Torsdag 28. desember åpner vi den store bakken oppe. Da er sesongen i gang for fullt, og med Makalausparken har vi aktiviteter for folk i alle aldre. I tillegg til tubeparken har vi ny varmestue med 6, 0 sitteplasser, skibånd, akebakke for de minste uten ski og toaletter. Tuben er den eneste i sitt slag i Valdres, forteller Mona Gottenborg Stavedal. Sist vinter begynte hun og ektemannen, Vidar Stavedal, å planlegge Makalausparken. Stavedal ønsker å takke alle ansatte og hjelpere for at de har kommet i mål.
Nye priser
I romjulen vil skisenteret i Stavedalen være åpent fra klokken 10:00 til 16:00, Makalausbua stenger klokken 17:00. Nyttårsaften stenger de klokken 13:00. Etter nyttår vil Stavadalen Skisenter være åpen hver helg, med endringer i vinterferie- og påskeferieukene. Følg med på skisenterets Facebookside og bygdesidene i Sør-Aurdal.
– Prisen pr. person i familieparken er kr. 200,- for hele dagen. Har du kjøpt heiskort gjelder det også for familieparken, avslutter Mona Gottenborg Stavedal. Hun håper nysatsingen vil slå an og ser frem til mange besøkende i vinter. Med dette styrker Stavadalen Skisenter sin satsing på barnefamiliene.

Publisert 3.1.2018

 

Nytt dansetilbud i Begnadalen

Ann-Merete Haraldsen Lund starter opp to ulike dansekurs i Beghnadalen fra uke 2. Det ene er klassisk ballett for aldersgruppen 6-10 år, og det andre er jazzdans for aldersgruppen 10-14 år. Begge kursene går ett semester av 15 uker.

- Jeg er utdannet ballettpedagog  fra Den Norske Balletthøyskole med mer enn 15 års fartstid som ballettpedagog innen en rekke sjangre. Dans, klassisk ballett, jazzdans, moderne dans, steppdans, showdans, barneballett og klasser for voksne. Så det er godt mulig det blir flere kurs etterhvert hvis det er interesse for det. Jeg tilbyr også kurs i Pilates for voksne, forteller Ann-Merete Haraldsen Lund.

Alle kurs holdes i Begnadalen samfunnshus, 2. etg., og kursene har bindende påmelding. Mer om innholdet i kursene finner interesserte på hennes nye nettside: http://www.zenpilates.no/dansen. - Håper mange vil ta turen til Begnadalen og bli kjent med dansens verden. Kursene er i såkalt scenisk sans, det betyr at det er den type dans du finner på scener ikke den konkurranse relaterte. Med andre ord har vi ikke reservebenk, avslutter Haraldsen Lund.

Publisert 30.12.2017

 

VELLYKKET JULESALG I VASSFARET LIONS

Tekst: Halstein Heiene

Vassfarklubben har nettopp foretatt trerkning i det tradisjonelle høstlotteriet og fordelt mange flotte gevinster på 60 glade vinnere.  I tillegg kan nevnes at vi nå er inne i innspurten av salg av kornband og kalendere.

Gladest av alle ble nok sannsynligvis Bente og Per Ivar Nybakke, som stakk av med hovedgevinsten, et maleri som Ragnhild Aaserud på Galleri Trollhaugen har malt.  Men vi tror nok også at de som vant bålpanne, reinskinn og diverse spekemat også satte stor pris på sine gevinster.  Loddsalget nådde nye høyder i år med en nettoinntekt på ca. kr. 40.000,-.  Salg av kornband og kalendere har også gått bra, men her har klubben igjen en del, som nå er å finne i butikkene i distriktet.  Så til dere som enda ikke har skaffet dere kornband og kalender, er det bare å oppsøke nærmeste dagligvarehandel i distriktet.

Lionsklubben er svært takknemlig for at våre sambygdinger og tilreisende slutter så godt opp om salget vårt, noe som gjør oss i stand til å bidra enda mer med støtte til humanitære formål, både i nærområdet og på nasjonalt og internasjonalt plan. Tusen takk for at dere kjøper lodd, kalendere og kornband og tusen takk til Diabetesforbundet avdeling Valdres ved Rune Stenslette for samarbeidet under salget.  Vi vil samtidig ønske alle våre kjøpere og sponsorer ei god jul og et godt nytt år. Se hele trekningslisten her

Per Ivar Nybakke får overrekt hovedgevinsten i LC Vassfarets høstlotteri, et maleri av Ragnhild Aaserud, av Anders Iversen (t.v.) og Halstein Heiene (t.h.). Fotograf: Rune Stenslette.

Publisert 26.12.2017

 

Julehilsen 2017

Julekuler - Klikk for stort bilde Julen nærmer seg med raske skritt og de siste forberedelser må gjøres. Julen er dyrebar familiehygge der vi møtes og viser omsorg for hverandre i gode lag.

Vi har lagt bak oss en budsjettprosess som har vært mer utfordrende enn på lenge. Vi har gjort et solid grunnarbeid gjennom flere år som har gitt oss noe handlefrihet, men vi må også tenke langsiktig. Vi har tjenester på et høyt nivå og vi oppnår mange gode resultater.

Det siste årets hendelser har satt sine spor - som gjør at jeg ikke er like motivert som før mot julens høytider. Jeg tror mange med meg er slitne etter mange og vanskelige hendelser. De desidert vanskeligste har vært noen av medias fokus på meg og Sør-Aurdal kommune. Gjennom ukene har det vært mange spørsmål fra ulike media og du går mot helg. Du sitter fredags kveld og er spendt på hva som kommer i avisen lørdag. Ja, for det har vært mange lørdags oppslag og jeg mener bare jeg har gjort den jobben jeg er valgt til å gjøre. Det har tatt på og jeg skal innrømme at dette har vært vanskelig. Det har vist seg at flere av oppslagene har vært grunnløse og har skapt mer harme enn nødvendig. Dette må de ansvarlige ta inn over seg. Det er ikke lett å motsette seg media og vi får håpe at vi gjennom 2018 kan få en bedre løsning på dette. Jeg vil hevde at slik vi har det i dag er ødeleggende for hele Valdres.

Det er mye gledelig som foregår også. E-16 jobbes det med og vi har snart ny vei gjennom hele kommunen. Vi har også fått noen synergier ut av dette. Næringsliv høster gevinster og vi har fått masse til ny vei til Reinli. Reaksjonen på «monster fylling» tar jeg helt med ro til anlegget er ferdig. Dette har vært etterlengtet og nødvendig. Flere fylkesveier har kommet på kartet og vil få sin opprustning det kommende året.

Flere store kommunale planer er behandlet og nye planer er under arbeid. Gjennom gode planer har vi muligheten til ytterligere å skape aktivitet og vekst. Arbeidet med utbygging av Fossvangområdet er i full sving. Idrettslaget tar et stort løft med oppfylling av området. Vi håper at byggeaktivitet snart kan starte på etterlengtet skole og aktivitetsbygg for hele kommunen. Anbudsprosessen er i full gang.

Vår kommune skal fortsatt være en god kommune å bo i, for folk i alle aldre og med ulike behov. Våre mange bygder med aktive innbyggere som stiller opp i frivillig arbeid for lag og organisasjoner, gjør andre og seg selv til glede. 

Vi ser at mange hytteinnbyggere feirer jul her og Sør-Aurdal har blitt en del av dem, og da er det viktig at de får gode opplevelser som de kan ta med seg. 

Til slutt vil jeg takke ansatte i Sør-Aurdal for jobben de gjør og ønske dem sammen med innbyggerne ei riktig GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR.

Kåre Helland

Publisert 23.12.2017

 

Åpning av Makalausparken

2. juledag, tirsdag 26. desember (feil dag i annonsen), åpner Makalausparken i Stavadalen Skisenter.

Publisert 23.12.2017

 

Nyttårskonsert Begnadalen kirke

I flere år har organisten i Begnadalen kirke arrangert en konsert på ettermiddagen nyttårsaften. Nyttårsaften er en kveld som innbyr til ro og ettertanke, og konsertene har hatt dette preget. Anders kantor har i år invitert med seg fiolinisten Ragnhild Hemsing og sanger Osvald Fossholm. Signe prest holder andakten. Konserten er, tradisjonen tro, gratis - men det vil være mulig å gi en gave til kirkemusikalsk arbeid ved utgangen.

VELKOMMEN!

Publisert 20.12.2017

 

Publisert 19.12.2017

 

Logo SAAP.bmp
ÅRSMØTE
Mandag 22.januar 2018, kl 19.00 på Begnadalen skole, Peisestua
Til behandling: Ordinære årsmøtesaker.
Saker som ønskes tatt opp på årsmøte, må være styret i hende innen 14.januar 2018. Forslag sendes Bente Lindahl, Storbruveien 52,
2930 Bagn  (e-mail:bente.lindahl@gmail.com)

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen.
Styret

Publisert 19.12.2017

 

Julekonserter med Bagn og Begnadalen Musikkorps

Publisert 18.12.2017

 

Åpningstider julen 2017 - Matkroken Reinli

Torsdag 21. desember Klokken 09:00 - 20:00
Fredag 22. desember Klokken 09:00 - 20:00
Lørdag 23. desember Klokken 09:00 - 18:00
Onsdag 27. desember Klokken 09:00 - 18:00
Torsdag 28. desember Klokken 09:00 - 18:00
Fredag 29. desember Klokken 09:00 - 18:00
Lørdag 30. desember Klokken 09:00 - 18:00

 

 

 

 

 

 

Publisert 11.12.2017

 

Nye gudstjenester i Sør-Aurdal

Her er ny gudstjenesteliste for Sør-Aurdal i perioden 17. desember til 18. mars. Julaften er det gudstjeneste i Reinli kapell klokken 13:00.

Klikk her for å se hele listen

Publisert 7.12.2017

 

Kommunen vår har fått nye nettsider

Sør-Aurdal kommune har fått nye nettsider. De gamle sidene er borte, og vi håper at de nye sidene gjør det enklere å finne frem og finne nyttig informasjon. Valdreskommunene har samarbeidet om utformingen av de nye sidene, mens innholdet er noe ulikt strukturert.

Les mer her

Publisert 2.12.2017

 

Håndverksbutikk i Reinli

Tekst: Malin Haugen. Foto: Linda Haugen

Malin Haugen flyttet opp frå Bagn til Reinli i fjor høst, og der så hun ganske snart en mulighet for å realisere en drøm hun har hatt lenge, nemlig å starte sin egen håndverksbutikk. Malin har hatt interesse for håndarbeid så lenge hun kan huske, og hun føler seg stolt av å ha klart og holde på og dyrke sin interesse til tross for sin alder.

Det er i stabburet like ved huset hun bor i at hun startet opp med utsalg av håndarbeidet sitt. Det koster meg ingenting hverken når det gjelder tid eller penger, sier hun, og legger til at det er ringeklokke på stabburdøra som høres inne i hovedhuset, slik at hun kan gå ut å møte de besøkende på ganske kort tid. Malin ble positivt overrasket over hvor stor suksess butikken hennes ble i fjor, og det var ingen tvil om at hun også ville ha åpen butikk i år.

I butikken finner du masse forskjellige strikkende ting, som for eksempel sokker, luer, votter, tøfler og mye mer. Malin har også stor interesse for baking, hun baker potetlefser, potetlomper og hardangerlefser som hun også har utsalg av i butikken sin. I tillegg til dette har hun også utsalg av sine besteforeldres tredreiings-produkt. Og mangler du julekort eller bursdagskort, har hun det også!

Butikken ligger i Reinlivegen 413, ca. 800 meter videre oppover etter stavkyrkja. Butikken er åpen hver lørdag og søndag fra kl. 12:00 til kl. 17:00, til og med 17. desember. Når butikken er åpen står det et skilt ved veien. Malin har også bankterminal i butikken sin. Mer informasjon kan du finne på Facebook-siden hennes: "Heimelaga av Malin Haugen".

Velkommen til ein trivelig handel i butikken "Heimelaga av Malin Haugen", i Reinlivegen 413

Publisert 29.11.2017

 

Vil du gi en gave til Veståskapellet?

Veståskapellet er 50 år i 2018. Jubileumskomiteen er godt i gang med planleggingen og datoen 12. august 2018 kan allerede nå reserveres for festgudstjeneste og festprogram på Veståsen!

Les mer her

Publisert 29.11.2017

 

Nyttårskonsert Begnadalen kirke

Vi gleder oss til den tradisjonelle Nyttårskonserten klokken 16:00 i Begnadalen kirke. Ragnhild Hemsing, Osvald Fossholm og Anders kantor deltar. Signe prest holder andakt. VELKOMMEN!

Les mer her

Publisert 28.11.2017

 

Styremøte i Reinli Grendeutvalg

22. november avholdt Reinli Grendeutvalg styremøte. På agendaen sto handlingsplan for fylkesveger 2018 – 2021 (- 23), og nytt kjøkken i Reinli Samfunnssal. Det ble diskusjoner på begge punkter, men man ble enige om en løsning. 17. mai 2018 er målet for at et nytt kjøkken skal stå ferdig.

Møtereferatet kan du lese her

Publisert 27.11.2017

 

Stem på Bagn IL i KLUBBEN I MITT HJERTE

Da er vi i gang igjen. Stem på "Klubben i mitt hjerte".  Det er gode muligheter for pengepremier hvis vi alle stemmer – hver dag fra dags dato og frem til 24. november. Her er linken til BAGN IDRETTSLAG:

http://www.klubbenimitthjerte.no/stem/db/5400001//#klubbenboks

Publisert 19.11.2017

 

Sagn og Soge i Søndre Ourdahl

 

 

 

Sør-Aurdal Historielag har annethvert år siden1982 gitt ut heftet Sagn og Soge i Søndre Ourdahl. Redaksjonskomiteen har startet arbeidet med 2018-heftet. Til det trenger vi mer stoff! Vi ønsker små og store bidrag velkommen. Ta kontakt med en av disse hvis du vet om noe som kan være av interesse:
Kristian Berglund, tlf. 900 63 443, e-post kristianoberglund@hotmail.com
Trond Bråten, tlf. 975 94 537, e-post trbraten@bbnett.no
Anette Hougsrud, tlf. 909 50 904, e-post h-houg@online.no
Sigrid Haugen, tlf. 970 72 433, e-post sigrid@hedalen.no

Publisert 19.11.2017

 

Kultur- og idrettsprisen 2017

Kulturprisen fra Sør-Aurdal kommune 2017 tildeles Hedalen Ungdomslag teatergruppe, Begnadalen Amatørteater og Bagn IL Revygruppe. Sør-Aurdal Idrettsråd har bestemt at idrettsprisen for 2017 tilfaller Lans Lybekk Bertelrud. Prisene blir, som tidligere nevnt, utdelt på kulturkvelden i Begnadalen 24. november klokken 19:00.

Les hele pressemeldingen fra Sør-Aurdal kommune her

Publisert 13.11.2017

 

Kulturkvelden 2017

Publisert 11.11.2017

 

Julemarked på Bagn Bedehus

Lørdag 18. november 2017, klokken 10:00 til 15:00. Her finner du blant annet:

 • Lefse / flatbrød
 • Trearbeid
 • Dekorerte lys og lykter
 • Diverse innen strikking og hekling
 • Kort
 • Salg av kaffe og kaker

Alle er hjertelig velkomne!

Publisert 11.11.2017

 

Trafikksikkerhetsprisen 2017

Vet du om noen som har gjort en ekstra innsats for trafikksikkerhet? Send inn ditt forslag innen 1. desember.

Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU) skal dele ut Trafikksikkerhetsprisen 2017 for forebyggende trafikksikkerhetsarbeid. Kommuner, skoler, organisasjoner, foreninger og enkeltpersoner i Oppland kan nomineres. Prisen deles ut for tiltak som er gjennomført over lengre tid, eller som er planlagt og gjennomført i 2017.

Prisen skal stimulere til engasjement blant de som i utgangspunktet ikke har trafikksikkerhet som hovedoppgave. Den kan også deles ut til personer som jobber med trafikksikkerhet når innsatsen er større enn det som normalt kan forventes.

Forslag til kandidater sendes innen 1. desember 2017 til bjorn.vasaasen@vegvesen.no

Oppland fylkeskommune, Trafikksikkerhetsutvalget

Publisert 1.11.2017

 

Jul på Piltingsrud Gard

25. – 26. november klokken 13:00 til 17:00 inviterer Piltingsrud Gard til julemarked, aktiviteter, lokalmat, kunstutstilling, konsert og julestemning for store og små.

 

Velkommen!

 

Les mer på www.piltingsrudgard.no

 
Publisert 29.10.2017

 

Lørdagsaktivitet for store og små, bli med på kurs!

Begnaljom spel og dansarlag arrangerer igjen dagskurs på torader, hardingfele, langeleik og halling på Sør-Aurdal Ungdomsskole på Bagn, lørdag 11. november 2017. Vi har vært så heldige og fått med oss blant annet Jan Beitohaugen Granli, Henning Andersen, Sivert Andreas Holmen, Vegard Thon, Stein Ivar Øvergaard og Solfrid Olmhus som instruktører i år. Kursene er både for nybegynnere og viderekomne.

Program for dagen:

 • Kl. 10:00 Oppmøte, kursstart
 • Kl. 10:30 - kl. 13:00 Kurs
 • Kl. 13:00 - kl. 13:30 Brødmat
 • Kl. 13:30 - kl. 17:00 Kurs
 • Kl. 17:00 - kl. 18:00 Varmmat
 • Kl. 18:00 - kl. 19:00 Forberedelse til konsert
 • Kl. 19.00 - ca. kl. 20:00 konsert ( denne er for alle, foreldre, venner og andre )

Påmeldingsfrist er 2 .november 2017. Påmelding skjer på tlf. 958 62 550, eller e-post rkolsr@online.no. Deltakeravgift er kr. 300,- inkludert kurs og mat.

Vi ser frem til en lærerik og sosial dag. Da sees vi på kurs!

Publisert 28.10.2017

 

Inviterer til oktoberfest i Bagn

Bagn og Begnadalen Musikkorps arrangerer oktoberfest på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS), fredag 27. oktober klokken 19:00.

Onsdag kveld hadde korpset øving på Bagn skole, hvor de gikk gjennom programmet de skal fremføre på fredag. – Vi skal presentere et Tyrolerinspirert program og ønsker å lage en Tyroleraften med sang, jodling og ompaorkester. Med oss på sang har vi vært så heldige å få Trine Cecilie Kvambe, kjent fra blant annet «Norske Talenter» på TV2, sier dirigent Ole Kristian Nyhagen. Kvambe skal synge noen nummer sammen med korpset og et par alene.

«Endelig en utekveld i Bagn igjen», kan vi lese på Facebooksiden til arrangementet, som du finner her

– Det blir lyd og lys ved blant annet Stein Kråbøl og god stemning, og vi håper publikum vil få en hyggelig stund sammen med oss. Senere på kvelden blir det et mindre Tyrolerspill som består av musikanter fra Bagn og Begnadalen Musikkorps, fortsetter Nyhagen.
Det var medlemmene i korpset som kom opp med ideen om en Tyroleraften og presenterte den frem for dirigent Ole Kristian Nyhagen. Han kjenner Trine Cecilie Kvambe, som har gjort noe lignende før sammen med sitt eget band, og dermed begynte ballen å rulle. Konserten på fredag er fra klokken 19:00 til 23:00, det blir ølservering og det er 18-års grense. Men barn kan være med sammen med en voksen. – Vi oppfordrer alle til å benytte sjansen til å bli med på trivelig kveld i Bagn, med sang og musikk, forfriskninger og god stemning, avslutter Nyhagen. Den digitale tidsalder har ennå ikke kommet til Bagn og Begnadalen Musikkorps, så her er det kontanter som gjelder.

Ole Kristian Nyhagen ønsker også å minne om de tradisjonelle julekonsertene med Bagn og Begnadalen Musikkorps. De går i år av stabelen 20. desember i Bagn kirke, og 21. desember i Begnadalen kirke.

Publisert 26.10.2017

 

Statsteatret besøker Hedalen 18. november

Lørdag 18. november ønsker Hedalen ungdomslag deg hjertelig velkommen til forestillingen "1950 - Spionen" med Statsteatret i Hedalen. To forestillinger, klokken 16:30 og 19:00.

Vår egen Cato Skimten Storengen er denne gangen erstattet av Karoline Krüger. Med støtte i gode omtaler og stødige terningkast, samt Cato sine egne ord, mener vi å være trygge i vår anbefaling: Bli med og nyt! Les mer på Statsteatrets egen side http://statsteatret.no/1950-spionen/
 
På scenen denne gang: Kim Sørensen, Per Kjerstad, Gard Bjørnstjerne Eidsvold og Karoline Krüger.

Billetter forhåndsbestilles hos Mona på e-post: mona@hedalen.no eller per tlf/sms til Vilde: 971 31 921

Etter siste forestilling vil Valdres-bandet "The Gamasamas" innta scenen og spille opp til dans.

Billettpris forestilling: Kr. 325,-
Forestilling og fest: Kr. 400,- (betaler kr. 75,- når dere kommer på festen)
Kun fest: Kr. 150,-

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Publisert 24.10.2017

 

Sør-Aurdøler med gode ideer

Tekst og foto: Bjørn Karsrud, Avisa Valdres

Publisert 17.10.2017

 

Flott eldrefest i Sør-Aurdal

Tekst og foto: Reidar Schlytter

Eldrerådet i Sør-Aurdal, i samarbeid med Sør-Aurdal Frivilligsentralen, hadde invitert til eldrefest søndag 16. oktober 2017, for å markere FNs internasjonale eldredag. Arrangementet ble avviklet i de nyoppussede lokalene til frivilligsentralen på Fossvang i Bagn. Det var 43 deltakere representert fra alle bygder, og festen ble avviklet under en hyggelig ramme med god tre-retters middag, kaffe og kaker samt underholdning ved Vangstein´s.

Leder for eldrerådet i Sør-Aurdal, Reidar Schlytter, ønsket alle velkommen til festen, spesielt velkommen til varaordfører Trine Adde Hansebakken og leder for Oppland fylkes eldreråd Ingvill Fjeldstad Bøe og ektefelle. I tillegg møtte Oddleiv Juvkam fra kommunen som orienterte om Sør-Aurdalshallen.

Les mer på Begnadalen.no

Publisert 16.10.2017

 

Mø i Valdres - Randi Marie Hagen

Med tillatelse fra Avisa Valdres gjengir vi her intervjuet med Randi Marie Hagen, fra artikkelserien "Mø i Valdres".

Klikk på bildet for større versjon

Publisert 16.10.2017

 

Ny gudstjenesteliste

Kirkekontoret har sendt ut en ny gudstjenesteliste for Sør-Aurdal i perioden 15. oktober til 17. desember 2017.

Neste gudstjeneste i Reinli er:

22. oktober, 20. søndag i treenighetstiden
Joh 11, 1-5 Jesu venner i Betania
Reinli kapell kl. 11.00: Gudsteneste. Tore Samuelsen. Utdeling av 4 års bok. Takkoffer til Misjonsprosjektet i Nepal

Last ned hele listen for Sør-Aurdal her

Publisert 12.10.2017

 

Influensavaksinering i Sør-Aurdal

Årets influensavaksine har kommet.

Vaksinering uten samtidig legekonsultasjon foretas ved Bagn Legesenter torsdag 19. oktober klokken 10:00 til 14:00.

Timebestilling er ikke nødvendig.

Risikogrupper som anbefales å vaksinere seg er:

 • Alle fra og med fylte 65 år
 • Beboere i omsorgsbolig og sykehjem
 • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester)
 • Helsepersonell
 • Barn og voksne med:
  • diabetes mellitus, type 1 og 2
  • kronisk luftveissykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar
  • svært alvorlig fedme (BMI over 40)
  • andre alvorlig eller kroniske sykdommer
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege 

Kommuneoverlegen

Publisert 10.10.2017

 

Konsert i Den kulturelle spaserstokken

Sør-Aurdal kommune arrangerer, i samarbeid med Sør-Aurdal eldreråd og Sør-Aurdal Frivilligsentral, konserter i Den kulturelle spaserstokken.

Neste konsert er med Marthe Lian Skjælaaen og Andrè Storeng onsdag 11. oktober 2017.

 • Klokken 11:00 på Hedalen bo- og servicesenter
 • Klokken 14:00 på Sør-Aurdalsheimen, festsalen

Konsertplan DKSS 2017

Publisert 2.10.2017

 

Informasjon fra IKS Valdres Brannvesen

Ansettelse av brannsjef/daglig leder i selskapet

Styret har i sitt møte onsdag 27. september ansatt dagens brannsjef i Sør-Aurdal kommune Laila Lien Østgård som ny brannsjef og daglig leder i Valdres Brannvesen fra 1. januar 2018.

Laila er 46 år, gift, har 2 barn og bosatt i Bagn. Hun er elektro ingeniør fra Gjøvik Tekniske Fagskole i 1993, har beredskapsutdanning fra Norges Brannskole nivå 3 i 2008, praktisk byggesaksbehandling fra Universitetet i Stavanger i 2011, eksamen i Risiko, sårbarhet- og beredskap fra Høgskolen i Hedmark i 2014 og studerer nå Erfaringsbasert Master i risikostyring og sikkerhetsledelse ved universitetet i Stavanger.

Laila kommer fra stillingen som HMSK-koordinator i Isachsen Anlegg a.s.

Styret er veldig glad for at vi nå får en leder i selskapet som har erfaring fra ledelse og organisasjonsutvikling fra brannvesen og andre organisasjoner. Styret er også veldig fornøyd med at det var 12 søkere til stillingen og at det var flere kandidater som hadde kvalifikasjoner til å lede selskapet både innen faget og med nødvendig ledelseserfaring.

Heggenes, 28. september 2017

Øivind Langseth
styreleder

Reinli.no gratulerer og ønsker Laila Lien Østgård lykke til i jobben som brannsjef og daglig leder i Valdres Brannvesen.

Publisert 1.10.2017

 

Årets nyheter i Stavadalen Skisenter - Makalausparken!

Snøkanonene er på plass og tubing banen er også snart klar. Banen er på 200 meter og her tror vi det blir gøy å ake. I tilknytning til banen blir det bånd å stå på opp igjen.

Karusellen kommer på plass nede i parken, i tillegg blir det et tog barna kan leke ved, og ikke minst aking for de som ikke står på ski.

I Makalausparken gjelder egne priser hvis du ikke kjøper heiskort. Vi satser på en fartsfylt og snørik sesong.

 

Hilsen Mona og Vidar

 

 
Publisert 30.9.2017

 

 

Taterlivet i ord og toner ved Bussi Karlsen

Sør-Aurdal folkebibliotek, Bagn, onsdag 5. oktober klokken 18:00

 

Hilmar «Bussi» Karlsen underholder med ord og toner fra det gode taterliv. Han har med seg Jan Karlsen som spiller torader. Bussi har planer om ny bokutgivelse og er interessert i å få høre historier som han kan bruke.

Hilmar «Bussi» Karlsen er en vandri, det vil si av reisende slekt. Men han er også trubadur, sanger og visemaker, som i tekst og toner formidler de reisendes kultur og sangtradisjoner. Han er også en dyktig historieforteller som ser det som sin livsoppgave å bringe de reisendes kultur videre.

 

Alle er hjertelig velkomne! Gratis inngang!

 

Publisert 28.9.2017

 

100-års markering

Publisert 26.9.2017

 

Årets eldrefest i Sør-Aurdal

Årets eldrefest i Sør-Aurdal blir avholdt på Fossvang søndag 15. oktober klokken 13:00.

Program:

 • Middag/kaffe/kaker
 • Taler
 • Underholdning v/ Vangstein's dansemusikk
 • Åresalg

Egenandel kr. 250,-, påmelding til frivilligsentralen innen 9. oktober.

E-post: post@sor-aurdal.frivilligsentral.no. Telefon: 953 01 895.

Arrangører: Sør-Aurdal Eldreråd og Sør-Aurdal Frivilligsentral

Publisert 25.9.2017

 

Demensaksjonen 2017 - En vakker dag har vi glemt demens

23. september står medlemmer av Sør-Aurdal demensforening ved butikker for å informere om demens og samle inn penger til Demensaksjonen.

Utfordring for samfunnet - tragedie for dem som rammes
Demens er en dødelig hjernesykdom som er alvorlig og griper brutalt inn i hverdagen til den som selv har en demens og familien. Det vil kreves stor innsats i årene som kommer før vi klarer å stoppe eller bremse Alzheimers sykdom og andre demenssykdommer. Når vi fortsatt ikke har funnet noen effektiv behandling, er det fordi vi vet for lite om årsakene til hvorfor demens oppstår. For å kunne utvikle en kur, må det mer kunnskap til. Forskerne må finne ut hva som skjer i hjernen, fra den er normal til den blir syk. Det er denne forskningen vi samler inn midler til under demensaksjonen. Les mer her

Publisert 20.9.2017

 

Konsert i Bagn kirke

Publisert 18.9.2017

 

Kulturkveld

Tid:    Fredag 24. november 2017 klokken 19:00
Sted: Begnadalen skole

Utdeling av kulturpris og Idrettspris.
Arrangør: Sør-Aurdal kommune i samarbeid med Sør-Aurdal musikkråd.

Velkommen!

Publisert 16.9.2017

 

Idrettsrådet ønsker kandidater til årets idrettspris

Idrettsrådet ønsker kandidater som folket mener har gjort seg fortjent til å motta prisen. Frist for nominering av kandidater er 25. september 2017. Prisvinneren mottar en sjekk på 5000 kroner og et diplom. Og selvsagt masse heder og ære. Prisen deles ut på kulturkvelden som er 24. november på Begnadalen skole. Kriteriene for tildeling av idrettsprisen er:

Utdeling av idrettsprisen skal stimulere unge talenter til å satse innen idretten. Prisen kan deles ut til aktive enkeltpersoner, fortrinnsvis talent, som representerer en klubb i kommunen, er bosatt i kommunen, eller har lagt grunnlaget for sin suksess gjennom en oppvekst i kommunen. Alle kan komme med forslag til kandidater, både enkeltpersoner og lag/organisasjoner. Idrettsrådets styre velger ut prisvinner.

Forslag med kort begrunnelse / presentasjon sendes innen 25. september 2017 på e-post steinarskjerve@me.com, eller pr. post til Sør-Aurdal Idrettsråd v/ Steinar Skjerve, Sørvollbakkin 26, 2930 Bagn.
---------------------
Tidligere prisvinnere er (med link til omtale):
2016 Nils Harald Huset http://hedalen.no/OPPSLAG/2016/november/19b/index.htm
2015 Halvor Kiili Grønghaug http://hedalen.no/OPPSLAG/2015/november/22/index.htm
2014 Jostein Schlytter Strandbråten http://www.begnadalen.no/Oppslag%202014/Kulturkvelden%202014%2021.11.14.html
2013 Andreas Dyve http://bagn.no/idrettsprisutdeling-2013/
2012 Kristin Nerødegård http://bagn.no/arets-priser-til-staut-og-kristin-nerodegard/
2011 Edvard Myrvang Bakke http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2011/november/26b/index.htm
2010 Even Sæteren Hippe http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2010/november/27/index.htm
2009 Begnadalen/Hedalen J14 http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2009/november/21b/index.htm
2008 Lene Moen http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2008/november/22/
2007 Endre Aamodt http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2007/november/46/index.htm
2006 Anders Berg Stensrud http://www.hedalen.no/OPPSLAG/2006/november/19/

Publisert 14.9.2017

 

Valgresultatet i Sør-Aurdal

Valgresultat.no finner du alle resultatene fra årets stortingsvalg. Klikk på bildet for å se resultatene fra Sør-Aurdal.

Publisert 12.9.2017

 

Vinje og kjærleiken til fjellet

Publisert 11.9.2017

 

Psykisk Helse i Sør-Aurdal kommune inviterer til refleksjonsgruppe

Tilbudet er gratis og det kan passe for alle

Publisert 7.9.2017

 

Rakfiskaften i Makalausbua

Tradisjon tro blir det rakfiskaften i Makalausbua lørdag 4. november klokken 18:00. Biffen og streken spiller til dans fra ca. klokken 21:00. Sjekk VG-lista på Dokka for å få en smakebit av musikken. Pris kr. 450,- pr. person. Buss til hyttefeltet kr. 50,- pr. person. Bindende påmelding på telefon 908 85 403, innen 27. oktober.

Velkommen!

Publisert 6.9.2017

 

Åpningstider for valglokalene 10. og 11. september

Det er stortingsvalg søndag 10. og mandag 11. september. På valgdagene kan du kun stemme i den kommunen du er innført i manntallet.

Valgloven krever at en velger som er ukjent for stemmemottakeren skal legitimere seg. Du bør derfor ha med deg legitimasjon (pass, førerkort elle bankkort med bilde). Det er en fordel, men ikke nødvendig, at du tar med valgkortet ditt.

Valgting 2017
Valgkrets
Stemmested
Søndag 10. september
Mandag 11. september
Bagn Tingvoll kl. 14 - 18 kl. 9 - 18
Begnadalen Begnadalen skole kl. 14 - 18 kl. 9 - 18
Hedalen Hedalen b/u-skole kl. 14 - 18 kl. 9 - 18

Vi oppfordrer alle til å benytte stemmeretten sin!

Publisert 6.9.2017

 

Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet 2018-2021 - høring og offentlig ettersyn

Formannskapet vedtok i møte 29.08.2017, sak 038/17, å legge Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet i Sør-Aurdal kommune 2018-2021 ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Dokumentene kan fås i papirformat i ekspedisjonen på Tingvoll og ved Sør-Aurdal folkebibliotek med filialer.

Uttalelse sendes innen 18.10.2017 til postmottak@sor-aurdal.kommune.no, eller Sør-Aurdal kommune, Oppvekst og kultur, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn.

Eventuelle spørsmål til planforslaget kan rettes til rådgiver oppvekst og kultur, Gunvor Elene Thorsrud, e-post  gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no, eller tlf. 61 34 85 27.

Høringsfrist: 18. oktober 2017.

Publisert 5.9.2017

 

Trafikksikkerhetsplan for Sør-Aurdal kommune - høring og offentlig ettersyn

Formannskapet vedtok i møte 29.08.2017, sak 039/17, å legge Trafikksikkerhetsplan for Sør-Aurdal kommune 2018-2021 ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Planforslaget kan fås i papirformat i ekspedisjonen på Tingvoll og ved Sør-Aurdal folkebibliotek med filialer.

Uttalelse sendes innen 18.10.2017 til postmottak@sor-aurdal.kommune.no, eller Sør-Aurdal kommune, Oppvekst og kultur, Tingvollbakkin 15, 2930 Bagn,

Eventuelle spørsmål til planforslaget kan rettes til rådgiver oppvekst og kultur, Gunvor Elene Thorsrud, e-post  gunvor.elene.thorsrud@sor-aurdal.kommune.no, eller tlf. 61 34 85 27.

Høringsfrist: 18. oktober 2017.

Publisert 5.9.2017

 

Grendacup nå på lørdag, bli med!

Bilder fra fjorårets cup

Det nærmer seg årets grendacup på Fossvang. Vi starter klokken 10:00 og spiller på 5-6 baner på Fossvang. Premier til alle opp til 12 år. Klasse 0-7 år møtes ved 3-er banene klokken 11:00 for å sikre at alle får være med. Har du barn i alderen 0-7 år som har lyst til å være med, møt opp!

Kampoppsettet kommer tradisjonen tro rett før oppstart (eller så snart vi har oversikt over lagene). Vi ønsker så mange med som mulig og så jevne oppgjør som mulig. Følg med på facebook for mer informasjon: https://www.facebook.com/events/1731214813807719/

Påmeldte lag så langt (det er ikke for sent å melde på lag):

17-34 år menn
Begnadalen (John Arild Lien)
Vestre Bagn (Toni Solhaug)
Hedalen (Lasse Pihl)
Reinli (kontaktperson ?)
Østre Bagn (Stian Haugrud)

35 år menn +
Vestre Bagn (Terje Smedsrud)
Østre Bagn (Morten B Johansen)
Hølera

Dameklassen
Vestre Bagn (Randi Haug)
Hølera (Ingrid Øyhus)

Østre Bagn?, Reinli?

12-16 år
Østre Bagn (Monica Juvkam)

8-11 år
Østre Bagn 1 (Monica Juvkam)
Vestre Bagn (Bjørg Eva Storrø)

0-7 år møter opp ved 3-er banene klokken 11:00 så sikrer vi at alle finner et lag. Alle får spille og vi setter opp så jevne lag som mulig.

Finner du ikke lag i din klasse men ønsker å være med? Spørsmål, påmeldinger, feil eller lignende. Kontakt Morten på mortenminstemann@hotmail.com / mobil 906 76 108, eller Steinar Skjerve på steinarskjerve@me.com / mobil 922 24 881.

Draktfargene er slik:

Leirskogen – grønne drakter

Østre Bagn – røde drakter

Vestre Bagn – gule drakter

Hølera – svarte drakter

Reinli – hvite drakter

Begnadalen – blå drakter

Hedalen – ?

Det spilles etter vanlige fotballregler 5-er og 7-er etter antall spillere i de eldre klassene. Fortrinnsvis 7-er om begge lag har nok spillere. Under 12 er det 5-erfotball. Banestørrelsen vil variere en god del. Kampoppsettet kommer tradisjonen tro rett før oppstart (eller så snart vi har oversikt over lagene). Vi ønsker så mange med som mulig og så jevne oppgjør som mulig.

Publisert 30.8.2017

 

Velkommen til aktivitetsvennkurs

Onsdag 13. september klokken 18:00 – 21:00. Kommunestyresalen, Bagn.

Velkommen og presentasjon

Aktivitetsvenn og frivillighet

Rollen som frivillig aktivitetsvenn

Onsdag 20. september klokken 18:00 – 21:00. Kommunestyresalen, Bagn.

Demens

Kommunikasjon og samhandling

Kurset er lagt opp med filmer, foredrag, og å drøfte ulike problemstillinger.

Påmelding innen 5. september. Ester: 953 01 895 Oddbjørg: 481 11 239. For mer info: www.nasjonalforeningen.no/aktivitetsvenn

Enkel servering. Kurset er gratis. Arrangør: Etnedal og Sør-Aurdal kommune, Frivilligsentralene, helselag og demensforeninger i begge kommuner.

Publisert 29.8.2017

 

STAUT avslutter Trollrock 2018

Det er duket for nok en publikumsrekord når STAUT avslutter Trollrock 2018 på hjemmebane, lørdag 28. juli.

I 2015 mottok STAUT ikke mindre enn to gullplater for albumsalg, den siste delt ut som en overraskelse på direktesendt TV2. Ikke lenge før hadde bandets tredje album «Stugureint» gått rett inn på 1. plass på VG-lista. Staut startet 2017 med et smell og slapp sin femte plate på sju år den 06.01.2017. «JA» er tittelen på deres nye utgivelse, hvorav flere låter har vært listet på NRK P1. Deres første singel fra plata, «Den eine», fikk sitt store gjennombrudd på idrettsgallaen på NRK 1 i 2016, mens deres andre singel «Følge hjarta» ble kjenningsmelodien til TV2s storsatsing «Jakten på kjærligheten». Det var også «Følgje hjarta» vi fikk høre på Lindmo den 18. mars.
Publikumsfavorittene har, som vanlig, hatt en meget travel timeplan med konserter over hele Norge i 2017, hvor det hele braket løs allerede den 14. januar på Sentrum Scene. Deres nye plate «JA» er produsert av Alf Magne Hillestad som kjenner gutta og musikken godt etter å ha vært trommeslager i bandet tidligere.

På deres nye plate har bandet fått med seg gjesteartister fra både nær og fjernt. Marie Tveiten fra Seljord har gjort seg bemerket som en meget habil vokalist og låtskriver i løpet av de siste årene og bidrar med sin vakre og særegne stemme på låten “E vil”. En annen gjesteartist på deres nye plate har derimot vært i gamet i mange år. Guy Fletcher kjent fra Dire Straits og senere Mark Knopfler sine soloprosjekt bidrar med gjenkjennelige og nydelige orgeltoner på flere av låtene. Det kan virke som låtskriver Dyves blyant har fått noen ekstra omdreininger i blyantkvesseren denne gangen. Både politikere og religiøse ledere får seg et humørfylt lite tupp nedenfor ryggen. Er man staut nok finnes det alltid humør bak alvoret men også alvor bak humøret. For den som har fulgt bandet fra starten i 2010 vil det bli mulig å nikke gjenkjennende til mange av låtene samtidig som bandet også gir deg en ny musikalsk armkrok å hvile i. STAUT sier JA til det som 2017 har liggende på lur og ønsker at vi alle, uansett religion, farge, rulleblad, partitilhørighet, yrke, kjønn, legning, vekt, bosted, skattebetalingsevne, skattebetalingsvilje, alder eller andre særegenheter skal bli litt flinkere til å si JA til hverandre.

Publisert 26.8.2017

 

Endring av vedtatt plan for E16 Bagn–Bjørgo til offentlig ettersyn

Statens vegvesen Region øst i samarbeid med Sør- og Nord-Aurdal kommuner, legger ihht. Plan- og bygningslovens §3-7 frem forslag til endring av vedtatt plan til offentlig ettersyn. Høringsfrist 6. oktober 2017.

Etter at reguleringsplanen ble vedtatt har det blitt utarbeidet byggeplan for strekningen. Under byggeplanleggingen har det for noen få områder vist seg nødvendig å velge andre løsninger enn de løsningene som er vist i vedtatt reguleringsplan.

Planen er tilgjengelig:

 • som vedlegg til denne siden, se under "last ned"
 • saksdokumentene ligger også ute på rådhuset i Bagn og i Fagernes.

Merknader

Statens vegvesen ønsker innspill til planarbeidet. Innspill merkes «16/11585». Frist for innspill er 06.10.2017. Merknader kan sendes til:

Kontakt

Spørsmål om planarbeidet kan rettes til: 

Publisert 24.8.2017

 

Nytt regelverk om skolemiljø og mobbing

Alle barn og unge har rett til et trygt og godt skolemiljø uten mobbing og krenkelser. Et nytt regelverk gjelder fra 1. august og skal sikre nulltoleranse mot mobbing. 

I det nye regelverket er skolenes plikt til å avdekke, undersøke og handle i mobbesaker forsterket og tydeliggjort gjennom det som kalles en aktivitetsplikt. I aktivitetsplikten ligger det at alle som jobber på skolen skal følge med, varsle og gripe inn overfor mobbing og krenkelser. Skolene skal undersøke all mistanke om mobbing, og sette inn tiltak når en elev ikke opplever å ha et trygt og godt skolemiljø. Når skolen setter inn tiltak, skal det også lages en plan for hvordan tiltaket skal gjennomføres.

I det nye regelverket ligger det også at elever og foreldre skal kunne melde inn en sak direkte til Fylkesmannen dersom de mener at skolen ikke har oppfylt aktivitetsplikten sin. Det skal gjøre det enklere å få hjelp. Fylkesmannen går fra å være en klageinstans til å bli en førstelinjeinstans som kan pålegge tiltak og i ytterste konsekvens bøtelegge kommuner som ikke oppfyller aktivitetsplikten.

Nettside med mer informasjon: https://www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/

Publisert 23.8.2017

 

Kongsvegrittet 2017

Lørdag 12. august gikk det 9. Kongsvegrittet av stabelen, som vanlig med start og mål på Hellebekken.

Klikk på bilde for bildekavalkade fra sykkelrittet

Med noe mindre deltakelse enn i fjor arrangerte Bagn IL igjen et godt gjennomført sykkelritt på Hellbekken. Tor og Ute Tronrud åpnet dørene til kaféen og serverte grillmat ute.

Etter at konkurranseklassene var sendt av gårde på den lengste løypa, ca. 50 km., var det klart for de yngste og trimklassen. De minste barna syklet en liten sløyfe i start- og målområdet på 1,5 km. og det var ingenting å si på innsatsen til fremtidens syklister. Trim- og familieklassen kastet seg ut i en runde på 20 km., som gikk på grusveier og er tilrettelagt for alle. Den lengste løypa er mer krevende og går gjennom kupert terreng med grusveier, stier, myr og kjerreveier. Noen av deltakerne måtte nedpå blant annet i myra, hvor det var veldig vått og krevende.

Speaker og representant for arrangøren, Morten Bellika Johansen, forteller at Kongsvegrittet er et populært sykkelritt og har alltid hatt stabil deltagelse. – Vi har fått gode tilbakemeldinger og deltakerne er meget fornøyde med løypa og gjennomføringen. Kongsvegrittet er et sykkelritt for alle og er en av tre øvelser i Kongsvegtrippelen, forteller Johansen. Kongsvegtrippelen består av motbakkeløpet Bjødalskampen opp, skirennet Kongsvegløpet og Kongsvegrittet.

– Det er gøy å være med og morsomt å konkurrere, sier Olea Lysne Kolsrud og Anja Hustveit Høiland etter målgang. Alle fikk medalje da de kom i mål, i tillegg var det premier til de tre beste i konkurranseklassene. Lenge var det stor spenning om hvem som skulle ta seieren i herreklassen, men Roar Sollie trakk det lengste strået. – Ca. halvveis var vi en gruppe på 4 ryttere som samarbeidet bra, men da det gjenstod rundt 5 km. var det kun Lars Chr Aasebø og jeg igjen, forteller Roar Sollie. Sollie slo Aasebø i spurten inn mot mål. Roar Sollie er opprinnelig fra Begnadalen men bor nå i Gjøvik, og sykler for Raufoss & Gjøvik SK.

Elizabeth Berge fra Billingstad var på Hellbekken sammen med sin venninne Inger Berg fra Lillehammer. De er gift med to brødre som deltok i konkurranseklassen. Berge er fornøyd med at hun satte ny personlig rekord, med 30 minutter bedre enn i 2016. Begge skryter de av opplegget og arrangørene.

Roar Nerli fra Bagn forteller at han måtte nedpå i myra, og syklet etter det alene inn mot mål. Det gikk derfor noe tregere enn i fjor.

Nylig verdensmester på rulleski, Even Sæteren Hippe, hadde for anledningen lagt bort rulleskiene og syklet inn til en 6. plass i klassen for menn 17 til 29 år. – Jeg trives nok best med ski under bena men sykling er fin treningsøkt, sier han. Hippe er selvfølgelig fornøyd med resultatene i Sverige, han hadde ikke trodd at det skulle gå så bra. – Da må jeg ha gjort noe riktig, legger han til. Even Sæteren Hippe representerer Team Job Zone og han håper å bli tatt ut til World Cup i vinter. Han er best på sprint men ønsker å bli god på alle distanser. NM er et av målene i årets sesong.

Publisert 22.8.2017

 

Trollrock 2017

Trollrock gikk som vanlig av stabelen på Beitostølen siste helgen i juli. Mange kjente band gjestet festivalen, og publikum trosset det ustabile været og møtte opp for å overvære konserter av deres favorittartister. Oslo Ess, Hellbillies, Vazelina Bilopphøggers, The Rebels, Morten Abel og Gamasamas var noen av de som opptrådte på Trollscenen og Huldrascenen. Også mange Sør-Aurdøler hadde funnet veien til Beitostølen denne helgen.

Klikk på bildet nedenfor for å se en bildekavalkade fra årets festival. Kanskje ser du noen du kjenner.

Publisert 21.8.2017

 

KREMMERTORG AUGUST 2017

Klikk på bildet for å laste ned plakat

Publisert 18.8.2017

 

Stavkirkehelgen

Helgen 18. – 20. august arrangeres Stavkirkehelgen 2017. Stavkirkene i Øye, Høre, Lomen, Hedalen og Reinli er da åpne
fra klokken 11:00 - 21:00 fredag til søndag, med unntak av tider der kirkene har annonserte aktiviteter.

Publisert 7.8.2017

 

Forhåndsstemmegivning fra 10. august


I Sør-Aurdal kan du avgi din forhåndsstemme ved resepsjonen på Tingvoll alle hverdager klokken 08:30 til 15:00. Du kan forhåndsstemme fra torsdag 10. august til fredag 8. september klokken 13:00.

Husk legitimasjon!

Ordningen med forhåndsstemming gjelder for alle velgere og er ment som et tilbud for de som ikke har anledning til å stemme på selve valgdagen. Det er ingen krav om at velgeren skal stemme i den kommunen han eller hun er manntallsført.

Publisert 7.8.2017

 

UTLYSING AV RAMMEAVTALE

Sør-Aurdal kommune lyser nå ut konkurranse om rammeavtaler på flere områder.

Dette gjelder:

 • Sommervedlikehold kommunale veger
 • Vintervedlikehold kommunale veger
 • Rørlegger
 • Elektriker

Konkurransegrunnlag finnes på www.doffin.no

Tilbudsfrist er satt til 10. august klokken 09:00!

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

 • Hans Solbrekken Ruud (tjenesteleder)
 • Rune Fremgaard (fagleder bygg)
 • Jan Rustøe (fagleder veg/drift)
Publisert 24.7.2017

 

Reinli.no ønsker alle lesere og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

 

Stolpejakten 2017

Alle de 30 stolpene er nå utplassert i Bagn, og det er bare å sette igang jakten på stolper. Last ned appen "Stolpejakten" fra Play Butikk for Android eller App Store for Iphone. Bildet viser utsikten fra stolpe nummer 26, Trøllknatten! Fint?

Papirkart finner du blant annet hos G-Sport Bagn. God tur!

PS! Om noen uker kommer det flere stolper på Ølnessæter. Trenger du enda fler? Les mer på Stolpejakten i Valdres. Kartet vil også bli lagt ut på Bagn.no, så kan du skrive det ut.

Publisert 17.7.2017

 

Sommermarked for 7. gang

I år er det 7. gang Anne Lise Finsrud arrangerer sommermarked på Nordre Fjellstølen.

Publisert 12.7.2017

 

Reinlinger på konsert med STAUT

Valdres Folkemuseum har bygget om sin utescene og det nye amfiet ble innviet 17. juni, med konsert med STAUT. I tillegg til en Reinling på scenen var det flere Sør-Aurdøler blant publikum. Kanskje finner du deg selv eller noen du kjenner, her er en liten bildekavalkade fra kvelden. Klikk på bildet av Gaute for flere bilder.

Publisert 8.7.2017


ARKIV

Arkivskap 1. halvår 2017 4. kvartal 2016
3. kvartal 2016 2. kvartal 2016
1. kvartal 2016 4. kvartal 2015
3. kvartal 2015 1. halvår 2015
2. halvår 2014 1. halvår 2014
4. kvartal 2013 3. kvartal 2013
2. kvartal 2013 1. kvartal 2013

2. halvår 2012

1. halvår 2012

Kommunevalget 2011

2011

48100 treff før bytte av treffteller 

Annonser (ønsker du å annonsere, klikk her for priser og hvordan du går frem)

Reintun

Solheim Trevare

Skaret

SolhaugMulti Bil

Bagn IL

 

 


Skolene i Sør-Aurdal